Vyberte si správné termoprádlo

Venkovní teploty postupně klesají níž a níž. A úměrně k tomu roste poptávka po termoprádle. Proč je při jeho výběru důležité věnovat pozornost nášivkám i švům? A jaký materiál se nebude mačkat a nepustí k vám bakterie?

Ať už vyrážíte na celodenní výlety, sportovní tréninky nebo jen delší procházky se psem, nikdy byste neměli zapomínat na správné oblečení. A protože venku už přituhuje a zima klepe na dveře, otázka termoprádla začíná být hodně aktuální. Nevíte, jak ho vybrat ani které pro vás bude vhodné? Můžeme vám při nákupu dělat společnost! Pojďme se tedy podívat na základní kritéria, bez kterých se to neobejde.

Pravidlo první? Ujasněte si požadavky

Protože se termoprádlo vyrábí v mnoha různých provedeních, je jeho nabídka opravdu široká. Líbí se vám dlouhé, krátké nebo snad tříčtvrteční? Mělo by mít zapínání jen u krku či po celé délce? Vybírejte s ohledem na nejčastější použití. Například pro lyžování se hodí kalhoty, jejichž délka končí v místech, kde začíná lyžařská bota. Třeba při běhu zase oceníte dlouhé rukávy i menší „roláček“.

I materiál hodně ovlivní

Promyslete si, z jakého materiálu si funkční oblečení pořídíte. Bude to syntetika? Anebo už jen z principu dáváte přednost přírodě? V případě syntetických vláken se prodavače zeptejte, zda má prádlo antibakteriální úpravu, a jestli je tvarově stálé a nemačkavé. Všechno tohle totiž ovlivňuje jeho údržbu, se kterou si jistě nechcete dělat zbytečné starosti. Přírodní vlněná vlákna jsou přirozeně elastická, tudíž se nemačkají. Navíc jejich povrch zabraňuje množení bakterií.

Velikost musí být tak akorát

I vhodná velikost je důležitým parametrem. Aby vám prádlo sloužilo, jak má, mělo by přiléhat přímo na tělo. Ale pozor – ne zase tolik, aby vás jakkoli omezovalo v pohybu. Věnujte pozornost i nášivkám, které by mohly přijít do kontaktu s pokožkou. Někdy i štítek s instrukcemi na praní dokáže kůži nepříjemně podráždit. Stejně jako švy, jež by v některých oblastech mohly způsobit nepohodlí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat