Micelární vodu možná nepoužíváte správně

Jak micelární voda vlastně funguje a proč by se z obličeje měla smývat minerálkou? Asi byste měla znát i rizika, která se s ní pojí!

Micelární voda se stala hitem. Také naprosto změnila pohled na každodenní odličování i péči o pleť. Víte o ní ale všechno? A opravdu ji používáte tak, jak byste měla? To je otázka…

Trocha zásadních informací

Zmíněný kosmetický produkt byl vynalezen ve Francii na sklonku 80. let. Netrvalo dlouho a začal být velice oblíbený – zejména u žen, které milují vše jednoduché a nekomplikované. Jak vlastně funguje? Nejprve si ujasněme fakta.

Micela jako taková je kulovitá buňka, jež dokáže pohltit nečistoty. Protože má určitě vlastnosti rozpouštědla, dokáže poměrně rychle rozpustit oleje, vosky i líčidla. Funguje tedy podobně jako přípravek k úklidu určený k odstranění mastnoty. Ostatně, v micelárních vodách jsou obsaženy látky stejného původu jako v těchto čistidlech, ovšem oproti nim je jejich koncentrace pochopitelně minimální.

Praxe versus teorie

Hodně příslušnic něžného pohlaví se domnívá, že micelární voda nejenže smývá i voděodolný make-up, ale také otevírá póry a zpomaluje tvorbu vrásek. Je ale třeba si uvědomit, že jde výhradně o odličovadlo, ne pečující elixír mládí. Dermatologové navíc varují, že jeho dlouhodobé používání může narušit přirozený ochranný „film“ pokožky, protože spolu nečistotami i líčidly odstraňuje i kožní maz, který pleť potřebuje. V důsledku toho dochází k vysušování i tvorbě ekzémů a vyrážek, což v plné míře pociťují hlavně ženy s citlivou kůží. Problémem je pak i to, že řada uživatelek s tímto produktem nezachází správně. Člověk by se až divil, jaké chyby se tady dají „nasekat“!

Otázka finálního oplachu

Micelární voda totiž dobře funguje jen s vatovým tamponem, který micely váže zpět do svých vláken a nezanechává je na povrchu pleti. I když se ale budete sebevíce snažit, jejich část na obličeji tak jako tak zůstává. Proto je dobré na závěr opláchnout tvář ještě vodou, v ideálním případě destilovanou nebo minerální, radí kosmetičtí specialisté. Rovněž je třeba micelární vodu vybírat podle typu své pokožky, všechny totiž nejsou stejné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat