Masáží obličeje podpoříte tvorbu omlazujícího kolagenu

Chcete mít méně vrásek a silnější imunitu? Provádějte si obličejovou masáž, nejlépe pak každý den. Zbavíte se tak napětí, stresu a nahromaděných toxinů. A ještě podpoříte tvorbu omlazujícího kolagenu, kterého není nikdy dost!

Masáž je velice příjemná a odpočinková procedura. Vlastně nejen to, neboť má i léčivé schopnosti. Je prokázáno, že ulevuje od migrény, zlepšuje spánek a odstraňuje bolesti zad. Také pomáhá při potížích kardiovaskulárního systému a nastoluje rovnováhu orgánů, zatímco podporuje celkovou regeneraci. Ovšem udržuje i mladistvý vzhled, o který tolik bojujeme! Tedy alespoň pokud jde o tu obličejovou. Co stojí v pozadí jejích fantastických účinků?

Obyčejný dotek jako uvolňující terapie

Stresu se dnes bohužel nikdo nevyhne, i kdyby sebevíc chtěl. A zřejmě proto asi nevypadáme tak, jak bychom si přáli. Právě stres totiž způsobuje silné napětí, které vráskám hodně nahrává. Jemné hnětení pokožky ovšem obličejové svaly uvolňuje, což tvorbu kožních prohlubní dokáže výrazně zpomalit, domnívají se odborníci. A to je adekvátní odměna za projevené úsilí, nemyslíte?

Záležitost s kolagenem

Pokud si dáte „tu práci“ a věnujete masáži tváře několik minut, nesmírně podpoříte krevní oběh. Ten zase zefektivní transport kyslíku i prospěšných živin, jež poputují přímo do vaší pleti, kde se postarají o její zdraví i blaho. Zvýšený průtok nejcennější tekutiny navíc zasáhne i do přirozené výroby kolagenu – proteinu odpovědného za elasticitu kůže.

Hloubkový úklid

Na seznam pozitiv zmiňované činnosti bezesporu patří i skutečnost, že stimuluje činnost lymfatických cév. To zafunguje jako silný impulz pro zahájení detoxikačního procesu a tím i odstranění nahromaděných toxinů, jež vám v systému uvízly. Takový poctivý „úklid“ je velkým přínosem nejen pro krásnou pokožku, ale i pro celkové zdraví. Organismus zbavený škodlivin totiž lépe vstřebává přijímané vitaminy a minerály, které posilují obranyschopnost a zvyšují jeho ochranu.

 

 

 

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat