Používáte správně barevné korektory

Korektory nemusí být jen v barvě naší pleti. Existují zelené, fialové, růžové, ale také žluté nebo transparentní. Každý z nich má svůj účel, a když se je naučíte používat správně, poradí si jakýmkoliv nedostatkem vaší pleti.

Zelený korektor

Zelená je ideální barvou k maskování červených skvrn na obličeji. Neutralizuje popraskané žilky, akné a zarudnutí pleti. Zelený korektor nanášejte v tenké vrstvě na problematická místa, důkladně rozetřete do ztracena a následně naneste make-up. Veškeré nedostatky s červeným nádechem budou rázem fuč.

Fialový korektor

Fialový korektor slouží pro zamaskování a neutralizaci žlutých podtónů pleti. Máte-li kruhy pod očima, které se barví spíše dožluta, bude pro vás fialový korektor to pravé. Pokud máte světlou pleť, vybírejte světle fialové odstíny. Jste-li snědší, pořiďte si naopak tmavý odstín korektoru. Na kruhy pod očima volte spíše tekuté korektory, které tolik nezvýrazní vrásky. Malé množství korektoru zapracujte do pleti štětcem nebo houbičkou a poté naneste make-up či tónovací krém.

Oranžový korektor

Proti oranžovému korektoru nemají tmavé kruhy pod očima absolutní šanci. Pokud jej použijete jen slabší vrstvu, mohou projasnit celou vaši tvář. Lze jej také kombinovat s trochou zeleného korektoru, se kterým společně zakryjí veškeré tmavé i zarudlé nedostatky vaší pleti. Oranžový korektor naneste na kruhy pod očima, dokonale zapracujte do pleti a překryjte make-upem. Pokud nanesete korektoru malé množství, stačí jej jen přepudrovat.

Růžový korektor

Růžový korektor je skvělý na maskování pigmentových skvrn, pih nebo znamének u světlých typů pleti. Pokud však máte tmavé kruhy po očima, rozhodně se mu vyhněte. S růžovým korektorem by to bylo ještě horší. Korektor tohoto typu použijte skutečně jen na ta místa, které jsou problematická. Nepoužívejte ho na celý obličej. Je třeba jej překrýt make-upem.

Žlutý korektor

Žlutý korektor má stejnou funkci, jako ten oranžový, více se ale hodí pro osoby s olivovým nádechem pleti. Perfektně zakryje fialové kruhy pod očima, modřiny i popraskané žilky. Tento korektor můžete použít jak lokálně, tak i na celou pleť, která bude po překrytí make-upem mnohem jasnější.

Bílé a neutrální korektory

Bílé korektory jsou v podstatě univerzální, ale nemaskují tak dobře, jako jejich jednotliví barevní sourozenci. Dovede ale krásně projasnit pleť, schová kruhy pod očima nebo zamaskuje pupínek. Jejich hlavní výhoda tkví v tom, že je lze použít samostatně i bez make-upu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat