Speciální náplasti na akné vás mohou rychleji zbavit pupínků

Běžnou praxí je, že když se poraníme, použijeme náplast. Co kdybychom s ní ale zalepili uhříky na obličeji? I to by šlo! Kde mají tyto speciální nálepky mezery a kdy fungují s téměř stoprocentní jistotou?

Že se akné týká pouze dospívajících, už dávno není pravda. Pupínky ke všemu netrápí jen vizuálně, protože mohou kůži nevratně poškodit zjizvením. Jejich vznik dle názoru expertů značně podporuje kouření, přemíra tučné a nezdravé stravy, stres, užívání některých léků, nevhodná péče o zevnějšek i sluneční záření. Jak je to s léčbou a dostupným řešením tohoto otravného červeného problému?

Sortiment slibující úlevu

Produktů, které se v boji s uhříky využívají, existuje více. V lékárně bývají k dostání čisticí pleťové vody, masky, krémy i gely. Po konzultaci s dermatologem si z ní můžete odnést i perorální antibiotika. Už jste ale slyšeli o speciálních náplastech, které se aplikují přímo na nechvalně známé vystouplé útvary? Mají v sobě stejné složky, jež nalézáme třeba v obvazech pro rychlejší hojení ran. Vede tudy cesta, jak konečně dosáhnout bezchybného vzhledu?

Naděje, kterou jste možná přehlédli

„Tyto hydrokoloidní náplasti poskytují ochrannou bariéru, absorbují kožní maz a současně snižují zánět. Pro problematickou pokožku jsou skvělou volbou, protože z vřídků vytahují přebytečný olej, nezpůsobují podráždění a usnadňují regeneraci,“ vyjmenovává pozitiva newyorská dermatoložka Marisa Garshick. Aby to ale nebylo tak růžové, tahle spása je trochu podmíněná jedním velkým ale.

Není pupínek jako pupínek

„Tyto lepivé přípravky obsahují také kyselinu salicylovou, což je léčivý výtažek z kůry vrby bílé. Ten má skutečně vynikající účinky, neboť snižuje nadměrnou aktivitu mazových žláz a předchází opětovnému vzniku zánětlivých projevů. Z mého pohledu tyto náplasti ale pomáhají spíše na akné, co se nachází na povrchu kůže. V případě toho cystického nemusí být účinnost tak vysoká, protože hydrokoloidní krytí znemožňuje průnik hojivých složek dostatečně hluboko do pokožky,“ vysvětluje další specialista, tentokrát dermatolog Brendan Camp z amerického Manhattanu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat