Kůže vs. koženka: Poznáte rozdíl u oblečení a módních doplňků?

01.04.2021 | Krása a móda

Dva dost podobné pojmy, které jsou od sebe ve finále na míle vzdáleny. Koženka a kůže jsou v obou případech druhem materiálu. Kůže je však přírodní materiál, zatímco koženka je syntetická. Jaký je mezi nimi rozdíl a která z nich je ve finále lepší? To se dozvíte v tomto článku.

Kůže vs. koženka: V čem je rozdíl?

Kůže je plně ekologický materiál. Jedná se totiž opravdu o kůži zvířete, která byla veterinárně ošetřena a pak dlouhým výrobním procesem upravena až do podoby, v níž se z ní vyrábějí potahy, oblečení a módní výrobky. Kůže je většinou hovězí a má výborné vlastnosti. Je odolnější a prodyšnější než koženka.

Oproti tomu koženka je čistě syntetický výrobek. Povrchová úprava může být velice podobná až stejná, jako má kůže, ale její vlastnosti jsou pochopitelně horší. Problémem je její úplné uzavření, kdy je naprosto neprodyšná. Koženka je navíc extrémně náchylná na sůl.

Který materiál je lepší pro oblečení a módní doplňky?

Teď přichází na řadu důležitá otázka. Který z materiálů je lepší pro oblečení a  doplňky? Když se podíváte na nejpopulárnější módní značky, jako například Wrangler, zjistíte, že většinu svých produktů vyrábí z kůže. To mluví za vše.

Mezi nejpoužívanější módní doplňky patří opasky a peněženky. U obou vždy vycházejí mnohem lépe kůže. Zaprvé je mnohem pružnější. To znamená, že se kožené pásky i po delším užívání nebudou trhat a praskat. Stejně tak je odolnější i povrchová úprava, díky níž se například peněženky jen tak jednoduše nepoškrábou.

I u oblečení vyhrává kůže jasným rozdílem. Jedná se sice o dražší kousky oblečení, ale díky tomu, že je kůže lehce prodyšná, bude moci vaše tělo větrat i v kožené bundě. Zatímco koženka vás naopak uzavře, budete se v ní potit a agresivní sůl v potu se brzy začne na kožence projevovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat