Módní návrháři, kteří dobyli svět i bez vzdělání

Karl Lagerfeld, Michael Kors nebo Jean Paul Gaultier. Jak dlouho tyhle osobnosti studovaly, než se dostaly na módní vrchol? Dobrá otázka. Dva z těchto jmenovaných pánů školu úplně vynechali, ten třetí v ní vydržel sotva pár měsíců!

Co člověk potřebuje k tomu, aby se stal úspěšným módním návrhářem? Pokud si myslíte, že dveře mezi oděvní elitu může otevřít jen speciální vzdělání, jste tak trochu na omylu. Kteří uznávaní tvůrci oblečení si vystačili pouze s talentem, odhodláním a trochou štěstí?

Karl Lagerfeld uměl kreslit. Stačilo to

Jedna z nejvlivnějších módních osobností. Tak se mluví o Karlu Lagerfeldovi, který ve věku 85 let skonal před dvěma lety. A že tento kreativní vizionář svůj obor studoval několik let? Kdepak. Jeho kariéra započala vítězstvím v soutěži, kam se jako velice nadaný kreslíř přihlásil s návrhem kabátu. Svým nápadem i zpracováním okouzlil nejen porotu, ale i francouzského designera Pierra Balmaina, u něhož později působil jako asistent. Zanedlouho potom hvězda jménem Karl Lagerfeld osvítila celý svět.

Michael Kors studijní typ nebyl

Návrhář Michael Kors měl moc rád oblečení už v útlém věku. A původně mu chtěl zasvětit i studium. Přihlásil se tedy na vysokou školu designu, módy a managementu, ovšem v téhle instituci vydržel pouhých devět měsíců. Usoudil totiž, že pro něj bude mnohem přínosnější reálná praxe, tak se nechal zaměstnat v jistém butiku. Později začal šaty a kabelky sám navrhovat, což se ukázalo jako ten nejlepší nápad.

Jean Paul Gaultier měl snahu

Stejně jako výše zmíněný kolega Karl Lagerfeld, i Jean Paul Gaultier se prosadil díky svým náčrtům. Ty neodbytně rozesílal stylistům ve snaze získat uznání i příležitost ke spolupráci. Aniž by měl potřebné vzdělání, jeho výkresy byly úžasné, nadčasové a provokativní. Když se dostaly do rukou slavného návrháře Pierra Cardina, ten neváhal a nechal si pro jejich autora okamžitě poslat. V tento den začal Jean Paul Gaultier pracovat jako jeho pomocník, což mu otevřelo cestu mezi oděvní špičku.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat