Kosmetické produkty s kofeinem pomáhají na vrásky i celulitidu

Kofein svede divy, a to nejen v žaludku. Když si ho prý budete aplikovat na tělo i tvář, možná se definitivně zbavíte akné, tmavých kruhů pod očima i pomerančové kůže!

Kofein je spojován s celou řadou příznivých účinků. Zlepšuje třeba fyzický výkon, navozuje pocity spokojenosti a představuje prevenci Alzheimerovy choroby. Dále výrazně snižuje riziko rakoviny jater a předchází diabetu. Rovněž je prokázáno, že zrychluje metabolismus a podporuje hubnutí. Pozitivně ale působí i na pokožku, což je důvod, proč bývá součástí mnoha kosmetických produktů.

Zkrášlující elixír, co je k mání

„Kofein získávaný z kávových zrn viditelně osvěžuje, omlazuje a rozjasňuje pleť. Zároveň odstraňuje tmavé kruhy, napomáhá detoxikaci a urychluje hojení,“ vyjmenovává benefity uvedeného stimulantu americká dermatoložka Rajani Katta s tím, že má i další vítané schopnosti. „Jeho lokální použití, kupříkladu v krému nebo séru, blahodárně uklidňuje kůži podrážděnou sluncem, přičemž omezuje příznaky hyperpigmentace. Zejména v létě je tedy nanejvýše vhodný,“ doplňuje jmenovaná specialistka. Látka, kterou nejčastěji přijímáme z kávy, čaje nebo hořké čokolády, však umí i jiné zázraky. A podle všeho to vypadá, že doslova na počkání.

Sbohem, otravná celulitido!

S blížící se plavkovou sezonou hodně žen skepticky hledí na svá stehna i zadní partie. Důvodem je nechvalně známá celulitida, která patří mezi nenáviděné odpůrce sebevědomí. Týká se tento problém i vás? Nic si nevyčítejte, to stejné by podle statistik mohlo říct až 90 procent příslušnic něžného pohlaví. I tuhle svízel by však mohl vyřešit kofein.

Dermatoložka Rajani Katta totiž upozorňuje na to, že přináší nemalý prospěch lymfatickému systému, odbourává tukové buňky a zvyšuje krevní cirkulaci, proto je při minimalizování „pomerančového nadělení“ účinným spojencem. Na závěr se ještě sluší zmínit, že vnější použití kofeinu se doporučuje i v případě akné, neboť má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat