Smokey eyes: za tajemným názvem se skrývá nádherné líčení

26.05.2021 | Krása a móda

Kouřové líčení zůstává populární i v dnešní době. Jak vytvořit make-up s libozvučným názvem za pouhých 15 minut? O tom se dozvíte v tomto článku!

Co je to Smokey eyes?

Smokey eyes (neboli kouřové oči) je speciální technika líčení očí, která je založená na plynulém přechodu od tmavých do světlejších barevných odstínů. Trend Smokey eyes se objevil ve 20. letech 20. století pod vlivem hvězd němého filmu Thedy Bary a Clary Bow. Pro klasické kouřové líčení se používají oční stíny v tmavě šedých nebo černých odstínech, ale v dnešní době takové líčení můžete vytvořit i v jasných barvách – od světle hnědé a béžové po jasně oranžovou, a dokonce i červenou. Mimochodem, z tohoto důvodu se „kouřový“ make-up již nepovažuje za čistě večerní: pro získání denního vzhledu stačí zvolit tlumenější a neutrální tóny.

Co budete potřebovat?

  • tekutý make-up
  • rtěnku
  • pudr
  • umělé řasy https://makeup.cz/categorys/32947/ a černou řasenku
  • paletu očních stínů
  • tužku, nebo kayal
  • sadu kosmetických štětečků
  • základní, nebo lehký primer
  • rozjasňovač

Jak na to?

Předem upozorňujeme na to, že techniky líčení k různé barvě a tvaru očí se mohou odlišovat. My se ale zaměříme na základní klasické Smokey eyes.

Krok 1.

Připravte oční okolí pomocí korektoru. Žádné líčení nebude vypadat přitažlivě, pokud nezakryjete tmavé kruhy pod očima. Pod očima použijte korektor a při potřebě i na oční víčka. Poté naneste bázi pod oční stíny (dodá líčení trvanlivost a nedovolí očním stínům se slévat do záhybů).

Krok 2.

Pomocí černé tužky (nejlépe kajal) udělejte jemnou linku těsně nad horními a dolními řasami. Na horním víčku linka může být i silnější. Poté pomocí menšího štětečku linku začněte roztírat.

Krok 3.

Aplikujte tmavší odstín jako základ, krásně ho roztírejte, a ten nejtmavší naneste pouze do vnějšího koutku očí. Tak vytvoříte efekt kočičího oka. Poté stínujte stejnou barvou i dolní víčko. Do středu horního a dolního víčka naneste světlejší oční stín, například šedý. Světlý stín aplikujte do vnitřního koutku očí. Všechny barevné přechody musejí ztratit ostrost a jemně přetékat jeden do druhého. Správné stínování je klíčem ke krásnému kouřovému líčení očí.

Krok 4.

Nalepte umělé řasy. Dodají pohledu dramatičnosti a hloubku. Poté v tenké vrstvě naneste řasenku.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat