Domácí trik na tmavé kruhy pod očima

Oči jako medvídek panda. O ty nikdo nestojí! Jenže jak se tmavých kruhů přidávajících léta zbavit? Ještě než vyhodíte peníze za bělící krémy, vyzkoušejte starý a osvědčený fígl ze dvou surovin!

Vy vidíte tmavé kruhy, lékař něco, čemu se říká periorbitální hyperpigmentace. Ta je běžná u mužů i žen. Zobrazuje se v různých barvách a je závislá na tónu pleti. Na vině je dědičnost, bujaré noci (alkohol), dehydratace, alergická reakce, anémie, časté tření a namáhání očí, ale i vystavení se slunečnímu záření. Co s tím?

Nestahujte kalhoty, když brod je ještě daleko

Kvůli tmavším místům pokožka vypadá unaveně, staře a nezdravě, proto je pochopitelné, že taková „ozdoba“ není v kurzu. Lékárny, parfumerie i drogerie nabízejí mnoho krémů, které snižují otok v oblasti očního okolí a slibují rozjasnění této zóny. V závislosti na výrobci a množství se cenově pohybují okolo dvou až pěti set korun, což je investice, jež se třeba vyplatí, nicméně může být zbytečná. Stejnou službu totiž zastane i citronová šťáva s vazelínou.

Jen citrusy to mohou být

Použijte, tři až pět kapek citronové šťávy, čajovou lžičku vazelíny, která ovocný nektar udrží na místě a zároveň změkčí zrohovatělou vrstvu pokožky, a vatovou tyčinku. Suroviny smíchejte a opatrně naneste na postiženou oblast. Nedovolte, aby se směs dostala do očí. Pokud k tomu dojde, omyjte je velkým množstvím vody a ihned kontaktujte lékaře.

Bělicí zázrak nechte působit 25 až 30 minut a obličej opláchněte studenou vodou. Následně použijte hydratační krém. Tuto metodu přitom opakujte ideálně dvakrát denně v rámci dvou až třech týdnů a v rámci zachování krásy vsaďte i na prevenci, jež výskyt tmavých kruhů omezí.

Faktory, které pleti škodí

Dostatečně a kvalitně spěte, vyhýbejte se stresu, než vyjdete ven, vždy si nasaďte sluneční brýle s ochranou proti UV záření. Bez ohledu na počasí pravidelně okolo očí aplikujte krém na opalování, protože nadměrná expozice slunečnímu záření výskytu tmavých kruhů jen nahrává.

Zároveň omezte kouření a konzumaci alkoholu. Obojí přispívá k rychlejšímu stárnutí, dál se vyvarujte neustálého mnutí očí (svědí-li vás při práci u počítače, obstarejte si oční kapky). Ujistěte se, že pijete dostatek vody. V případě, že citronu nefandíte, zkuste i jiné postupy.

Pigmentaci také krotí aloe vera (gel nanášejte taktéž dvakrát denně) či arganový a ricinový olej (s působností přes noc). Osvědčují se i vystydlé sáčky se zeleným čajem, které stahují krevní cévy a tím napomáhají blednutí tmavších míst. Přikládejte jednou denně na 15 minut. 

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku. Případné citace jsou uvedeny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat