Suché vlasy po dovolené vhodně ošetříte v kuchyni

Pobyt na sluníčku u moře je odměnou po celém roce stráveném v práci a kolotoči nejrůznějších povinností a shonu. Ovšem kromě krásného opálení si mnohdy s sebou z dovolené přivezeme i sluníčkem a slanou vodou poškozené vysušené vlasy bez lesku, které se po náročném režimu na sluníčku staly zranitelnějšími, a pokud jim chceme navrátit lesk, je potřeba dopřát trochu té „dovolenkové“ péče i jim.

Nemusíte přitom utrácet za drahou vlasovou kosmetiku, jelikož vám zcela postačí pár ingrediencí z kuchyně. Naše tipy ocení především majitelky vlnitých či kudrnatých vlasů, kterým pomocí několika ingrediencí navrátíte nejen lesk, ale také přirozenou vlnitou či kudrnatou strukturu bez krepatění.

Ochranný balzám z hroznových jader a růžové vody

Pokud chcete, aby vám vlasy rostly rychleji, zkuste do nich vetřít trochu oleje z hroznových semínek. Má vysoký obsah vitaminu E, bílkovin, minerálů a kyseliny linolové – to vše posiluje vlasové kořínky, chrání vlasovou kutikulu, a dokonce pomáhá předcházet krepatění vlasů.

Vzhledem k tomu, že pobyt na slunci vlasy vysušuje, přidejte do hroznového oleje také trochu růžové vody, která se postará o dodatečnou hydrataci. Díky protizánětlivým vlastnostem růžové vody bude vaše pokožka hlavy méně poškozena sluncem a sníží se rovněž výskyt lupů.

Suroviny

2 lžíce hroznového oleje

Růžová voda (zakoupíte v prodejnách s přírodní kosmetikou nebo se zdravou výživou)

Rozprašovací láhev

Postup

Vše, co stačí udělat, je přelít růžovou vodu do rozprašovače a nechat dostatek místa pro dvě lžíce hroznového oleje. Důkladně protřepejte a než vyjdete ven, nastříkejte si balzám vlasy… a jste připraveni!

Bílý čaj a levandule

Bílý čaj je skvělý pomocník v péči o vlasy hned z několika důvodů. Pro začátek obsahuje antioxidant zvaný epigallocatechin gallate, který stimuluje nejen růst vlasů, ale také zabraňuje předčasnému vypadávání vlasů. Bílý čaj má také skvělou pověst v ochraně vlasů před sluncem díky svým zvlhčujícím účinkům, díky nimž jsou kadeře měkké a lesklé. Bílý čaj obsahuje také EGCG, což je antioxidant, který podporuje růst vlasů. Levandule zklidňuje nejen vlasovou pokožku, ale je to také skvělý vlasový kondicionér s antimikrobiálními vlastnostmi, které zabraňují svědění pokožky hlavy. Jako bonus má také schopnost léčit zánět kůže a pokožky hlavy.

Suroviny

2 sáčky bílého čaje

5 kapek levandulového oleje

Rozprašovací láhev

Postup

Sáčky bílého čaje zalijte horkou vodou a nechejte čaj zcela vychladnout. Poté čaj přelijte do láhve, přidejte pět kapek levandule a protřepejte. Poté aplikujte dle potřeby.

Kokosový olej a limetka

Kokosový olej je již nějakou dobu velmi populární, co se týče přírodní péče o vlasy. Složky v kokosovém oleji působí tak, že vaše vlasy uhladí, zjemní, zvlhčí a zabrání jejich lámání. Dále vám kokosový olej pomůže zkrotit vlasy se sklonem ke krepatění a poskytne jim lehký filtr zabraňující vysoušení a negativnímu působení tepla ze sluníčka. A limetka? Vitamin C, který je v ní obsažen, rovněž chrání vaše vlasy před poškozením sluncem a zároveň stimuluje růst vlasů.

Suroviny

1 lžíce kokosového oleje

1/2 šálku vody

Pár kapek limetky

Postup

Aby se kokosový olej s vodou a limetkovou šťávou důkladně promíchal, nejprve jej rozpusťte v teplé lázni. Poté vše slijte do rozprašovací lahvičky a důkladně protřepejte. Skladujte při pokojové teplotě. Pokud kokosový olej začne tuhnout, vložte celou láhev na chvíli do nádoby s teplou vodou. Teplý roztok se bude navíc ještě lépe vstřebávat do vlasů i pokožky hlavy.

Zdroj: helloglow.co, naturallycurly.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat