Letní opálení si jednoduše udržíte i na podzim

Proč se nekoupat v horké vodě a nešetřit hydratačním pleťovým mlékem? No přece abyste i v chladnějších měsících roku budili dojem, že chodíte odpočívat a popíjet kávu do plážového baru v tropickém ráji!

Nedávno jste se vrátili z dovolené a nemůžete si vynachválit bronzový nádech, který pobyt u moře na vaší pokožce zanechal? Jistě si přejete, aby vám toto přitažlivé a atraktivní opálení vydrželo co možná nejdéle – ideálně celý podzim. Lze to nějak zařídit? Ale jistě. Zde je manuál!

Bez hydratace se neobejdete

Hodláte si nakoupit pořádnou zásobu krémů po opalování, protože se o nich říká, že unavené a vysušené pleti, na které se UV paprsky dost podepsaly, dopřejí dávku výživy i potřebné regenerace, přičemž zabrání vzniku pigmentových skvrn? Možná by vás mohlo zajímat, že pravidelná aplikace „obyčejného“ hydratačního mléka udělá úplně stejnou práci. Tedy alespoň podle dermatologů. Ti upozorňují na to, že jeho lehká struktura pronikne i do hlubších vrstev pokožky, což mimo jiné přispěje i k zachování intenzity opálení. Pro ještě lepší efekt se doporučuje i používání zvlhčujícího sprchového gelu.

Nezapomeňte na správnou výživu

V tom, aby vám bronzový nádech vydržel co nejdelší dobu, může zásadní roli sehrát také výživa. Právě ona dělá rozdíl mezi nádherně hnědou pletí a nežádoucím vyblednutím! Soustředit byste se měli na potraviny s přirozeným obsahem beta-karotenu a vitaminu E. Toto kritérium splňují třeba rajčata, batáty, mrkev, ořechy, špenát, kapusta, brokolice a řeřicha.

Pozor na teplotu koupele

Je v zásadě jedno, zda preferujete rychlé sprchování nebo delší „poležení“ ve vaně, s teplotou vody to opravdu nepřehánějte. Přílišné horko pokožku dráždí, vysušuje a odlupuje, čímž ji může rychle zbavit i zlatavé záře. Kohoutek tedy raději směřujte více do modré polohy. Pro ještě silnější „pojistku“ se sem tam mázněte i samoopalovacím krémem, který pracně vysluněný odstín zachová.

Zdroje: www.vogue.fr, www.cosmopolitan.com






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnu se otevřou dveře, které si lze jen těžko mohl představit, že by mohly existovat. Může se objevit nová příležitost na pracovním poli nebo se můžeš potkat s člověkem, který ti přinese nové vzrušení do tvého osobního života. Je důležité, ab... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat