Tajemství lesklých vlasů odhaleno! Tady ho máte

Jak docílit nádherně lesklé hřívy vlasů, jako mívají modelky v reklamách či na obálce časopisů? Vlastně na tom není až tak nic složitého.

Lesklých vlasů docílíte poměrně jednoduše v klidu domova. Stačí se držet následujících rad.

1. Začněte již při mytí

Nemusíte si kupovat někam předražený šampon, důležité je, abyste vlasy po umytí ještě propláchli směsí vody a jablečného octa. Právě ten dodá vlasům krásný lesk. „Přípravky na vlasy volte pokud možno z přírodních látek, vyvarujte se hlavně šamponům se silikony, které vlasy ničí," radí profesionální kadeřnice Gabriela Poláková z pražského salonu Carpe Diem.

2. Používejte kondicionér

Kondicionér vlasy vyhladí, takže budou působit jemněji a také se budou krásně lesknout. Aplikujte ho po celé délce vlasů a rozetřete jej rovnoměrně od kořínků až ke konečkům. „Kondicionér je třeba vždy důkladně z vlasů smýt. Vlas nesmí být na dotek kluzký, ale měl by při přejetí rukou "vrzat" – teprve pak je skutečně veškerý přípravek důkladně odstraněn," doporučuje kadeřnice Gabriela Poláková. „Není se třeba bát, že při pečlivém vymytí šamponu či kondicionéru přípravek nebude působit. Vlas si "nasaje" potřebné látky během pár minut působení a přebytek by vlasy už jen zatěžoval a účes by se hůře upravoval do finální podoby a rychleji by působil unaveným dojmem," dodává.

3. Na hřebenu záleží

Vlasy po umytí opatrně rozčesejte hřebenem se širokými zuby. Až budou suché, vykartáčujte je. Tím rozprostřete po celé jejich délce přirozenou mastnotu (samozřejmě aniž by byly vlasy mastné). Rovněž na materiálu, z něhož je kartáč vyroben, záleží. Lesk podporují štětiny z přírodních vláken, ale také například z nylonu.

Velkou novinkou na trhu se představuje profesionální kartáč Tangle Teezer určený k rozčesávání vlasů. Vytvořil jej kadeřník celebrit Shaun P. a jeho výsledky ohromily celý kadeřnický průmysl prakticky ze dne na den! Jeho štětiny jsou ale speciálně rozvrhnuté a mají ojedinělou schopnost ohnout se nad zacuchaným místem. Použití je rychlé a jednoduché a tak kartáčování je opravdu příjemné. S kartáčem rozčešete naprosto každý druh vlasů, ať už jsou jakkoliv zacuchané, a to bezbolestně. Obvzláště proto si ho oblíbily děti, které ho rády nazývají jako kouzelný kartáč.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat