3x záplava kadeří: Podzimní účesy krok za krokem s fotkami!

Máte dlouhé vlasy a stále je nosíte jen stažené do culíku? Pak právě vám jsou určeny tři nadčasové účesy od uznávané vlasové stylistky značky Nivea Sally Brooks. Nechte podzimní větřík, aby si pohrál s vašimi nadýchanými loknami nebo hvězdně nadýchanými vlnami. Spolu se Sally jsme pro vás sestavili návod, jak si trendy účesy vykouzlit i doma. Každý účes doprovází detailní fotogalerie, kde je postup popsán krok za krokem. Čepice a klobouky tedy ještě nechte odložené ve skříni a okouzlete své okolí svůdnými kadeřemi jako od profesionála.

Základem účesu, který skvěle drží, je správný střih. Požádejte svého kadeřníka, aby vaše vlasy „nenápadně“ postupně sestříhal, tím silnější vlasy získají strukturu, a jemné vlasy budou načechranější. Vyfoukaný účes pak nabude na objemu a získá bohatší a zdravější vzhled.

Jak docílit maximálního objemu? Kadeřnice Martina Švelblová prozrazuje: „Tajemství objemu spočívá při fénování v tom, kam nasměrujete vlasy od kořínků. Objem vytvářejte vždy v opačném směru, než si vlasy přirozeně lehají – zkrátka vlasy foukejte proti směru růstu. Naneste trochu pěnového tužidla ke kořínkům a při fénování vlasy začínejte vysoušet od kořínků, kde se drží nejvíce vody. Máte-li jemné vlasy, fénujte je v předklonu a zároveň vlasy protřepávejte, hezky se tak zvětší objem. A počítejte s tím, že teprve až v poslední třetině svého schnutí jsou vlasy připravené na úpravu a půjdou nejlépe tvarovat.“

Jemně nadýchané lokny: Záplava kadeří

Sally Brooks: „Přirozeně přitažlivé a jemné kadeře působí zcela nenuceně. Nízká pěšinka dodá účesu výrazný efekt a také extra objem.“

Jak na to?

KROK 1: Vlasy umyjte šamponem a ošetřete kondicionérem. Poté vlasy prosušte fénem.
KROK 2: Po úzkých pramenech natočte vlasy u přední vlasové linie na tvarovací natáčky, tak vytvoříte jemné lokny.

KROK 3: Vrchní tři prameny natočte na natáčky směrem dopředu, konce natáček nechte volné a zatočte tak, aby držely.
KROK 4: Začněte na jedné straně, a vlasy po širokých pramenech natáčejte směrem od obličeje. Natočte všechny vlasy po obvodu hlavy.

KROK 5: Nastříkejte lakem na vlasy a nechte natáčky vychladnout.
KROK 6: Hotový účes pročešte kartáčem s přírodními štětinami, tím vlasy uhladíte a dodáte jim lesk.

Stylově vzhůru: Vznešená

Sally Brooks: „Tento stylový vyčesaný účes vyzařuje komplikovanost a jeho nadčasová krása nikdy nevyjde z módy.

Jak na to?

KROK 1: Po umytí šamponem a ošetření kondicionérem naneste do vlasů pěnové tužidlo, tím získají větší pevnost. Vlasy vyfoukejte.
KROK 2: Oddělte vrchní část vlasů a připněte sponkou, budete s ní pracovat později. Spodní část vlasů rozdělte od uší až k temeni na čtyři prameny (tak, že vytvoří velký kosočtverec) a také sepněte sponkami.

KROK 3: Vlasy okolo celé hlavy u kořínků natupírujte, tak docílíte většího objemu, účes bude pevnější a snáze jej vytvarujete.
KROK 4: Srolujte prameny vzadu na pravé straně ke středu hlavy a od zátylku po temeno je připněte pomocí dlouhých pírek či sponek.

KROK 5: Prameny na levé straně sčešte na stranu, srolujte do středu a připněte pomocí dlouhých pírek.
KROK 6: Zbývající vrchní část vlasů natupírujte, tak docílíte většího objemu. Vlasy uhlaďte pomocí kartáče s přírodními štětinami. Také tuto část srolujte do středu a připněte pomocí dlouhých pírek. Hotový účes zafixujte lakem na vlasy.

Nadýchané hvězdné vlny: Boulevard

Sally Brooks:Nadýchané vlny jsou pro tuto sezónu nezbytným doplňkem. Kombinace elegance a jednoduchosti plná energie a zářivého lesku se hodí pro řadu příležitostí. Se středovou pěšinkou získá Váš účes dokonalý retro nádech 70. let.

Jak na to?

KROK 1: Po umytí šamponem a ošetření kondicionérem naneste rovnoměrně do vlasů pěnové tužidlo. Vlasy vyfoukejte.
KROK 2: Směrem od pěšinky nastříkejte na první pramen lak na vlasy, natočte na nahřívací natáčku podél vlasové linie a připevněte. Stejným způsobem natočte i pramen na opačné straně pěšinky.

KROK 3: Na další pramen opět nejdříve nastříkejte lak a pak jej natočte na natáčku směrem dopředu k obličeji. Stejným způsobem postupujte na opačné straně, a pak stylem "cihlové zdi" natočte všechny zbývající vlasy.

KROK 4: Nastříkejte lakem na vlasy a nechte vychladnout.
KROK 5: Sejměte natáčky a vlasy pročešte kartáčem s přírodními štětinami pro finální vzhled. Hotový účes zafixujte lakem na vlasy.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat