Péče o vlasy v menopauze

Během menopauzy se může více nebo méně změnit vlasová struktura. Aby se vlasy přesto leskly a byly krásné, je správná péče zásadní. Na co se tedy zaměřit?

Užívat si život i v období menopauzy – to se lehko řekne a hůře udělá. Často nám v tom brání náš změněný zevnějšek. A vlasy je dobré nepodceňovat. Pro každou ženu jsou důležitým symbolem ženskosti. Husté, zdravé a lesklé vlasy posilují naše sebevědomí.

Speciální péče je nutností

V menopauze je důležité podpořit vlasy a pokožku hlavy speciální péčí, která jim dodá sílu. Pokožka hlavy v nepohodě se automaticky projeví na síle dorůstajících vlasů. Ženy pak často sahají po výrobcích, které mají dodat jemným vlasům na objemu, ale vlasy nadměrně zatěžují. Péče s neutrálním pH v živinami jako je provitamin B5, bílý čaj a vitamin B3, které zásobí vlasy vodou, aniž by je zatížily. Pokožku hlavy můžete podpořit také uklidňujícím sérem, abyste jí vrátili rovnováhu.

Následná péče po umytí

Kromě toho byste měly vlasy oplachovat vlažnou vodou, tak neztratíte cenné tuky. Leave-in-sprej a vlasový olej nebo sérum jsou ideální péčí po umytí. Vhodné je je vmasírovat po celé délce vlasů. Dejte si pozor, pravidelně (tedy alespoň jednou týdně) udělat si vlasovou kúru nebo masku. Tak zůstanou vlasy hebké a lesklé. Pokud to jde, nepoužívejte fén. Nechte je raději uschnout přirozenou cestou na vzduchu, tím chráníte jak strukturu vlasu a špičky. Protože jsou vlasy během menopauzy často slabší, doporučuje se také použít pěnu, suchý šampon nebo vlasový sprej, abyste je mohli vytvarovat do požadovaného účesu.

Zdroj: názory autora, https://blog.lisahealth.com/blog/2020/7/19/thin-dry-frizzy-hair-oh-my, https://www.everydayhealth.com/menopause/help-for-hair-thinning-in-midlife/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat