Tělový peeling nepatří na obličej

Čeho si na ostatních všímáte jako prvního? Jistěže obličeje. Ten poutá pozornost a bývá odhalený bez ohledu na roční období a množství svršků. Obvykle stačí jeden pohled a hned víte, jestli se o sebe daný člověk stará. Ve tváři se totiž odráží jeho životní styl. Obrušujete tu svoji často? Tak pozor na výběr peelingu!

Účelem peelingu je odstranit odumřelé, matné a suché kožní buňky na horní vrstvě pokožky a odhalit pod ní ty hladší a jasnější. Peeling může být užitečný při léčbě některých kožních problémů, včetně mírného poškození sluncem, jemných vrásek, černých a bílých teček, nadměrné mastnoty a celkově hrubé struktury pokožky. Je však nutné rozlišovat hrubost abrazivních látek a peeling určený na tělo nepoužívat na jiná místa.

Účinné látky, které pleť nutně potřebuje

Kůže na obličeji je oproti zbytku těla jemnější, agresivní peeling ji může poškodit a způsobit na ni malé řezy, které nahrávají vstupu bakterií. Proto se poohlédněte po takovém, který vaší pleti neublíží, ideálně s obsahem retinolu, který exfoliuje pokožku, zvyšuje obměnu kožních buněk a stimuluje syntézu kolagenu. Retinol působí proti stárnutí pleti, vyhlazuje jemné linky a vrásky a minimalizuje vzhled pórů!

Zázračný čaj

Vhodnou příměsí obličejových peelingů je i zelený čaj. Jeho protizánětlivé vlastnosti snižují podráždění pokožky, zarudnutí kůže a otoky. Použití zeleného čaje na kůži také zklidňuje drobné řezné rány. Vzhledem k jeho protizánětlivým vlastnostem se tenhle přírodní zázrak považuje za účinný lék na mnoho kožních onemocnění.

Jak často?

Dermatologové však i tak doporučují obličej i zbytek těla obrušovat ne víc jak dvakrát týdně. Rozhodně se vyhněte každodennímu používání drsných peelingů. Příliš častá procedura narušuje přirozenou ochrannou vrstvu pokožky a způsobuje nepříjemné zarudnutí či pálení. A jak jste na tom s dodržováním obecných zásad?

Cukr versus sůl

Peeling, kterému se jinak říká „scrub“, se aplikuje pouze na mokrou pokožku, za doprovodu krouživých pohybů. Nikdy jej nedřete do úmoru. Co se týče použitých ingrediencí z domácích zásob, tak oblíbený třtinový cukr je mnohem jemnější než sůl, obvykle pokožku nedráždí. Proto pokud má vaše pleť sklony k zarudnutí, pro peeling zvolte raději ten. A nadrťte ho na co nejjemnější prášek.

Zdroje: self.com, lifeandstylemag.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat