Nepříjemná lámavost nehtů v zimě

Ve velké zimě si na ruce navlékáte huňaté a teplé rukavice. Chlad vám totiž není příjemný, ale to je asi tak všechno. Žádné jiné péče se vaše horní končetiny nedočkají, což má vliv na stav nehtů. Ty totiž potřebují odpovídající péči. Dáváte jim všechno, co potřebují? Jestli ne, nedivte se, že se vám nehty lámou!

Snažíte se, aby vaše nehty nepřipomínaly papír, ale od prosince do takového března je to nesmírně obtížné. Vlastně téměř nemožné. Důvod je takový, že nehty v zimních měsících potřebují mnohem víc péče. Vinou mrazu se vysušují, tudíž jsou náchylnější k lámání a třepení. Co doporučují manikérky? Tyhle tipy vytesejte do kamene.

Hydratujte s pomocí olejů

Olej tělový i vlasový. Obojí možná používáte – a s radostí. Oleje dělají pleť i vlasy měkčí, po jejich použití je znát, že pokožka i kštice dostaly tu správnou výživu. Tak proč to samé neděláte i se svými nehty? Tím, jak oleje pronikají do hloubky, poskytují nehtům a suché pokožce dávku vlhkosti, také zjemňují nehtovou kůžičku. Bonusem je, že je seženete v každé drogerii.

Nevynechávejte podkladový lak

V zimě vždy používejte podkladový lak, a to i tehdy, když nemáte čas na kompletní manikúru. Bezbarvý lak zabraňuje oslabování nehtů a působí jako ochranná vrstva před každodenním namáháním. Vždyť si vybavte, co od rána do večera děláte. Otevíráte plechovky s nápoji, umýváte nádobí, drhnete připálené hrnce, odstraňujete nálepky z nábytku a podobně.  To vše se na již tak křehkých nehtech podepisuje.

Vyzkoušejte masku

Hydratační a výživná maska na nehty dokáže proměnit každé unavené ruce v klenot. Pokožku důkladně omyjte a osušte. Nasaďte jednotlivé masky (k dostání v drogerii) na prsty rukou a nechte působit 30-60 minut. Nebo si masku vyrobte v pohodlí domova. Použijte 3 lžíce ricinového oleje, 3 lžíce olivového oleje a 1 lžíci šťávy z citronu. Všechny suroviny smíchejte a zahřejte je ve vodní lázni – na teplotu, která je vám příjemná. Ruce ponořte do směsi a takto zůstaňte 15 minut. Opakujte jednou týdně.

Pravidelně provádějte peeling

Na nehtech sídlí vrstvy odumřelých buněk, které jim škodí a poškozují je. Naštěstí je jich dá zbavit s pomocí peelingu. Použijte jemnou mořskou sůl nebo cukr krupici, přidejte pár kapek kokosového či olivového oleje a zakápněte trochou citronu. Peelingem promasírujte ruce, ty poté opláchněte a namažte hutným krémem. Dočkáte se revitalizace pokožky a nehtového lůžka.

Zdroje: irishnews.com, rxlist.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat