Maxikabelky: Klasika, která nikdy nevyjde z módy. Tady je máte!

Co naplat, ať už nám módní trendy pro tu kterou sezonu velí nakoupit kabelku sebeminiaturnějších rozměrů, většina z nás nakonec stejně skončí u kabelky, která svou velikostí strčí hravě do kapsy i průměrný batoh…

Většina mužů má problémy pochopit, co „proboha taháme v té kabelce“. Oni si vystačí s klíči, telefonem, peněženkou a doklady. A na ně jim stačí kapsy u kalhot či bundy. Jak jednoduché.

Ovšem my ženy to máme o něco těžší (a to doslova – jen si vzpomeňte, jak může být kabelka těžká). Samozřejmě, že bychom také vystačily s výše jmenovanými základními předměty (a občas se nám to i povede, to pak ze skříně vytáhneme nějakou tu pidikabelku a slibujeme si, že u ní i zůstaneme, protože si přece nebudeme pořád ničit záda tou obří). Ovšem po nějakém čase počet věcí v našem příručním zavazadle opět naroste do závratné velikosti a my rezignovaně saháme opět po velekabelce.

Naštěstí tuhle naši „úchylku“ pochopili i módní designéři, a tak máme na trhu k dispozici spoustu úžasných maxikabelek, které jsou díky svým rozměrům nejen praktické, ale i elegantní.

Máme pro vás klasické i originální kousky, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti.

1. Nadčasová klasika

Kožená, jednobarevná kabelka je elegantním způsobem, jak si poradit s tzv. business stylem. Nejenže se do ní vejde spousta potřebných dokumentů, ale skvěle se dá kombinovat ke každému „manažerskému“ outfitu. Navíc ji oceníte i mimo práci – hodí se totiž zrovna tak dobře ke kostýmku jako ke svetru a džínům.

2. Dravá červená

Ačkoli by se zdálo, že takovou sázkou na jistotu je v barvách kabelky podobně jako u oblečení černá, je třeba ještě jednu barvu přidat. Červenou. Dávno neplatí, že červená na kabelce je výrazem extravagance. Červená (a její odstíny) je podobnou klasikou jako tradiční černá. Takže pokud se vám tahle barva líbí, ale stále se trochu ostýcháte, jestli by „to nebylo moc“, klidně na všechny rozpaky zapomeňte a vyrazte do obchodu!

Mimochodem, od té doby, co bylo zrušeno pravidlo „kabelka musí odpovídat barvou botám“, můžete s červenou experimentovat mnohem více a nemusíte ještě utrácet za boty v tom samém odstínu!

3. Do zimy

Pokud jste příznivcem spíše originálních kabelek, pak v zimě určitě oceníte „chlupaté kabelky“. V létě takovou kabelku nosit nemůžete (tedy ani byste vypadala přinejmenším podivně), ale pokud se vám líbí, máte nyní poslední šanci! Rozhodně se však kabelka s kožešinou (nejlépe umělou, samozřejmě) nehodí k žádným společenským nebo formálním příležitostem.

4. Ležérní styl

Pokud nepotřebujete kabelku vhodnou i pro formální situace, máte v podstatě k dispozici nekonečné množství možností. Zatímco většina „slavnostních“ kabelek se nosí na ruce, u ležérního stylu máte hlavně letos k na výběr z širokého spektra kabelek nejen přes rameno, ale i tzv. crossbody kabelek, jejichž popruh se táhne přes tělo na bok (a které jsou na nošení často pohodlnější – nepadají z ramene, máte úplně volné ruce). A to je u maxikabelek výhoda.

5.Všechny barvy duhy

Protikladem jednobarevných kabelek, o kterých jsme mluvili doteď, jsou kabelky připomínající pestrobarevné ptáky. Pravda, hůře se kombinují s oblečením a na některé společenské akce se nehodí, ale při neformálních příležitostech a k jednoduchému ourfitu, díky němuž vyniknou, jsou skvělou volbou. Jen je třeba pamatovat na to, že méně většinou znamená více. U pestrobarevných kabelek totiž hrozí riziko, že budou (a my s nimi, když to přeženeme), vypadat trochu lacině…

ADRESÁŘ:

Reserved, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Charles Vögele, Avion Shopping Park, Skandinávská 3A, Praha 5
Marks & Spencer, Václavské nám. 36, Praha 1
Esprit, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
s.Oliver, Metropole Zličín, Řevnická 1, Praha 5
Takko Fashion, Avion Shopping Park, Skandinávská 19, Praha 5
Desigual, Palác Koruna, Václavské náměstí 1, Praha 1
Karen Millen, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4
Parfois, OC Atrium Flora, Vinohradská 2828/151, Praha 3
Asos, www.asos.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat