Odstranění make-upu bez odličovače

Bavlněné tampony sice máte, ale i tak se chybička vloudila. Není čím ten make-up sundat! Ať už jste doma, nebo na cestách, nezoufejte, z dostupných náhradních řešení si vyberete. Tyhle přírodní odličovače jsou k mání i v každé hotelové kuchyni!

Pleť se musí čistit ráno i večer. Hlavně před spaním je důležité z ní odstranit prach, nečistoty a make-up tak, aby mohla dýchat a regenerovat se. Kdo tohle podceňuje, nahrává předčasnému stárnutí pleti. Na trhu jsou k dostání micelární vody, odličovací mléka i pleťové mycí gely, ale to je vám houby platné, pokud nějaký z těchto pomocníků zapomenete doma či spotřebujete. Čím se dají nahradit?

Mléko

Mléko je rychlý a snadný domácí prostředek k přirozenému odstranění make-upu. Poskytuje několik výhod pro pokožku i vlasy, navíc má silné bělící vlastnosti, které pomáhají při zesvětlování pokožky. Ideálně použijte mléko plnotučné, neboť obsahuje esenciální tuky a bílkoviny, jež pomáhají v pokožce udržet vlhkost a opravují poškozené buňky.

Kokosový olej

Kokosový olej není třeba představovat. Co se týče kosmetických benefitů, tak předchází dehydrataci pokožky. Kokos obsahuje esenciální mastné kyseliny, které snadno pronikají do pleti a zásobují ji živinami. Kokosový olej má silné antimikrobiální vlastnosti a skvěle se zbavuje líčidel. Další výhodou je, že se dobře aplikuje.

Okurková šťáva

Dalším přírodním odličovačem je stará známá okurka, respektive šťáva nebo pasta. Okurka se může pochlubit protizánětlivými vlastnostmi, jež se uplatňují při léčbě podrážděné nebo aknózní pokožky. Ve skutečnosti je okurková šťáva jednou z primárních složek používaných v mnoha odstraňovačích make-upu. Naneste ji na obličej jen tak samotnou, nebo ji rozmačkejte a promíchejte s kokosovým, olivovým či mandlovým olejem. Vzniklé kombinaci nic neodolá!

Aloe vera

O sukulentu aloe vera je známo, že léčí kožní problémy, jako je akné, suchost a spáleniny od slunce. Gel z této úžasné rostliny se hodí i k přirozenému odstranění make-upu. Uvidíte, že nebudete mít žádné výhrady. Aloe vera má hydratační vlastnosti a lehkou texturu, rychle se vsakuje do pokožky a miluje ji i mastná pleť.

Bambucké máslo

Bambucké máslo, vyráběné ze semen afrického bambuckého stromu, je široce používáno v kosmetice a pleťových vodách díky svým hydratačním vlastnostem bohatým na živiny. Bambucké máslo rozpustí i voděodolný make-up, hydratuje, je šetrné k citlivé pleti, zklidňuje a chrání před sluncem.

Zdroje: www.bebeautiful.in, www.onlymyhealth.com, názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat