Správná péče o vlhké vlasy zamezí jejich poškození

Léto je obdobím vlhkých vlasů, na které se v horkých měsících plných zábavy, dovolených a koupání často zapomíná. Pečujete o ně správně? Nedělejte tyhle chyby, ať se na podzim nedivíte!

Není žádným tajemstvím, že když jsou vlasy mokré, bývají křehké a náchylné k poškození. Je jedno, jestli vyrážíte k moři, sluníte se u vlastního bazénu nebo se potíte při náročné práci na zahradě. Zachraňte, co se dá a nenechte vlhko, aby vaše vlasy zničilo. Co pro ně můžete udělat (1)?

Zapomeňte na horký vzduch

Po umytí vlasů prameny nechte uschnout na vzduchu. Pokud spěcháte, vysušte je zastudena, horký vzduch jim škodí, proto se vyvarujte žehliček, fénů a kulem. Ty odstraňují přirozené lipidy a zanechávají vlasy suché, drsné a krepaté.

Použijte kondicionér, či vyživující sérum

Máte-li vlnité, nepoddajné či zacuchané vlasy, je pro vás kondicionér nebo vyživující sérum povinností. Jedno či druhé totiž kštici zjemní a učiní ji snadno upravitelnou, čím se zamezí lámání vlasů. Vhodný je i kokosový olej, jež poskytuje hloubkovou výživu a kondicionování a zároveň zabraňuje růstu mikrobů a krepatění.

Myslete na to, že mokré vlasy do postele nepatří

Mokré vlasy jsou zranitelné, snáze se trhají, a situace je o to horší, když je sepnete do culíku. Svázání vlhkých vlasů zabraňuje správné ventilaci vzduchu, což znamená, že vlhkost vydrží déle. Takhle s nimi spát nechoďte, akorát se dočkáte svědění, podráždění pokožky hlavy, lupů seboroické dermatitidy, ekzémů a mnoho podobných stavů. Pokud není jiná možnost, preferujte hedvábný povlak na polštář. Hedvábí je měkké a nenasákavé, což znamená, že se nebude drsně dřít o křehké prameny.

Nečesejte, pokud vyloženě nemusíte

Nadměrné kartáčování nebo česání křehkých vlhkých vlasů porušuje prameny a snižuje kvalitu koruny krásy. Proveďte pár nezbytných tahů a vlasy nechte být, ocení to.

Držte se dál od odbarvovačů

Vlhké vlasy mají otevřené póry, které umožňují vlasovým přípravkům snadno a hluboko proniknout do pramene. Toho využijte při použití barviva, ale nepodlehněte pokušení, nesahejte na odbarvovače. Vlhkost se na již tak vlhkých vlasech zředí a prameny se zesvětlí, ovšem nerovnoměrně. Platí tedy, že odbarvovač je lepší aplikovat zasucha.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7276157/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat