Přednosti vlasového másla

Máte suché a poškozené vlasy? Po letech barvení a tepelných úprav si zaslouží hloubkovou péči. Namažte je máslem!

Zatímco v obchodě s potravinami máslo jistě nepřehlédnete, v drogerii už to neplatí. Cože? Máslo v drogerii? No jistě, to vlasové se prodává v kelímku, nejlevnější je k mání už okolo šedesáti korun a pro vlasy je neskutečnou spásou. Co všechno umí?

Urychluje růst vlasů

Vlasové máslo je směs přírodního a nezpracovaného másla, které funguje jako hydratační prostředek, jež zabraňuje lámání, krepatění a vysušování vlasů. Aby bylo vlasové máslo pro vlasy vhodnější, často se míchá s esenciálními oleji. Urychluje růst vlasů tím, že stimuluje vlasové folikuly (1).

Bojuje proti zánětu

Vlasové máslo má protizánětlivé vlastnosti, které snižují ekzém, lupénku, plísňové infekce a další neduhy. Tím se zvyšuje jak kvalita vlasů, tak i stav pokožky hlavy. Jedná se o naprostou kosmetickou nezbytnost (1).

Hydratuje

Vlasové máslo chrání kštici před tepelným poškozením způsobeným žehličkou, fénem a kulmou. Vlasům dodává vlhkost, udržuje je vyživené a hydratované, zabraňuje roztřepeným konečkům a kštici dodává lesk (2). Už víte, proč ho nutně potřebujete?

Chrání

Víme, že musíme krýt naši pokožku před poškozením okolního prostředí, proto používáme různé krémy a séra. Totéž ale platí pro naše vlasy a pokožku hlavy. Obojí by mělo zůstat v bezpečí. Naštěstí vlasové máslo pečuje o vlasové folikuly, je něco jako osobní strážce bránící před toxiny a eliminuje zrádné účinky slunce (2).

Jak se máslo používá?

Existuje několik způsobů, jak použít máslo na vlasy. Vezměte potřebné množství na základě délky vlasů, rozehřejte jej v dlaních a naneste na vlhké prameny. Máslo rozetřete hřebenem nebo prsty. Budete-li chtít zvýšit účinek, nasaďte si na hlavu igelitovou čepici a zabalte ji do ručníku. Máslo se doporučuje smýt nejdříve po půl hodině. Plní funkci bezoplachového kondicionéru, nicméně v případě, že je to nutné, vlasy důkladně umyjte šamponem. Pokud trpíte na nějaké alergie, tak bez porady s lékařem máslo na vlasy nepoužívejte (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4387693/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4631807/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3002407/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat