V čem jsou výjimečné koktejlové šaty a proč by je měla mít ve svém šatníku každá žena?

02.08.2022 | Krása a móda

Koktejlové šaty jsou elegantní dámské oblečení, které by měla mít ve svém šatníku každá moderní žena. Na následujících řádcích si povíme, v čem jsou tzv. koktejlky tak výjimečné a s čím je kombinovat, abychom se blýskly za každé situace. Čtěte a nechte se inspirovat s námi!

Jak se liší koktejlové šaty od těch ostatních?

Koktejlové šaty jsou určené primárně na nošení v pozdním odpoledni nebo ve večerních hodinách. Kdysi šlo výhradně o šaty kratšího střihu. V dnešních dnech však najdeme i delší kousky. Koktejlové šaty mohou být vyrobené z nejrůznějších materiálů. V posledních letech jsou in zejména ty přírodní. A není se vůbec čemu divit. Přírodní materiály mají totiž mnoho předností. Jsou nejen příjemné na dotek, ale také vysoce módní a v neposlední řadě i tzv. udržitelné. Udržitelný způsob života již propagují ty největší módní značky. Je tak z čeho vybírat. Koktejlové šaty najdeme v slim fit i v regular fit střihu. Slim fit kousky lichotí zejména ženám s normální nebo s vypracovanou postavou. Dámské koktejlové šaty v regular fit střihu mohou oblékat také ženy s nějakým tím kilem navíc. V letošní sezóně budou v kurzu dámské koktejlky s řasením, ale i s různými průstřihy či se zdobenými ramínky. Záleží tak jen na vás a na vašem jedinečném vkusu. Koktejlové šaty si můžete vzít např. na podvečerní společenskou akci, ale i na večerní rande nebo na posezení s přáteli.   

Do jakých outfitů se hodí koktejlové šaty?

Dámské sukně i šaty mají něco do sebe. Speciálním modelem jsou pak trendy koktejlky. Co dalšího k nim tedy nosit, abychom se blýskly? Není to vůbec složité. Ke koktejlovým šatům vybírejte rozepínací svetříky. Na trhu najdeme modely na elegantní knoflíky, ale i na patentky nebo na zip. V kurzu jsou pak i tzv. blejzry. Co se týče obuvi, můžete ke koktejlkám nazout módní sandály na vysokých podpatcích, ale i na platformě. Ta může být také různě vysoká. Ke koktejlkám se skvěle hodí i dámské lodičky nebo letní espadrilky. Outfit s koktejlkami pak můžete vyšperkovat i módními doplňky. Budou-li mít vaše koktejlové šaty lesklé dekorativní prvky, můžete je vkusně sladit i s blyštivými kamínky na vaší obuvi nebo s třpytivým kovovým řetízkem od vaší kabelky. Dále k nim pak můžete přidat i ozdobné šperky ve stejném barevném odstínu. 

Jaké barvy, vzory a motivy pofrčí v letošní sezoně? 

Chcete-li jít s dobou, bude dobré, když budete mít přehled o trendy barevných odstínech pro danou sezonu. V letošní letní sezoně neuděláte chybu s přírodními a s pastelovými barevnými tóny. Oříškové, modré i pistáciové koktejlky tak budou dobrou volbou i pro vás. Bát se však nemusíte ani staré dobré černé nebo bílé klasiky. Černá a bílá jsou totiž barvy univerzální, a šaty tak skvěle sladíte i s dalším pestrobarevným oblečením nebo s vícebarevnými módními doplňky. Fantazii se meze nekladou! Bílé koktejlové šaty pak můžete nosit i do módního celobílého svěžího outfitu. Zaměříme-li se na trendy vzory a motivy, budou to ty zvířecí a květinové. Květinové kousky budou slušet romantickým duším, výraznější leopardí či zebrované modely pak osloví milovnice extravagantní módy. Šaty se vzory a motivy však už pak kombinujte jen s jednobarevnými decentními svršky. Příliš vzorů a motivů by totiž působilo zbytečně chaoticky. Jak se říká, méně znamená mnohdy více.       







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat