Správný účes pro ženy nad čtyřicet

Správný účes může omladit nebo upravit tvar obličeje. Existují ale také chyby, které dělají pravý opak. Pokud potřebujete právě trochu poradit, máme pro vás několik tipů.

Nepochybujeme o svém účesu vlastně občas všichni? Nechat si dlouhé vlasy nebo je zkrátit? Natočit nebo naopak vyrovnat? Změnit čas od času barvu vlasů nebo zůstat u své vlastní přirozené barvy vlasů? Čím jsme starší, tím méně si „důvěřujeme“. Podle odborníků na vlasový styling je chyba někde jinde. Je jedno, jestli máte krátké nebo dlouhé vlasy, všechny délky vlasů potřebují styling. Chcete krátké vlasy, protože nepotřebují údržbu? Chyba! Nebo raději dlouhé, abyste je dali do culíku? Taky špatně.

V první řadě přemýšlejte o tvaru svého obličeje

Pokud si nejste jistí, jaký účes by s k vám hodil nejlépe, můžete účes, který se vám líbí, nafotit profesionálovi, nechat si zanalyzovat strukturu vlasů a tvar obličeje a účes přizpůsobit požadavkům. S věkem se tváře více nebo méně mění, měl by se tedy změnit i váš účes. Vystačit si s jedním celý život asi nemůžete.

Dva střihy naopak sluší (téměř) všem ženám v nejlepších letech: jemné sestříhání kolem obličeje, které obličej pohladí, dodají mu více kontur a zároveň zjemní strukturu kostí. Výrazné linky na čele vykouzlí i ofina, která končí těsně pod obočím.

Péče nekončí návštěvou kadeřníka

Po návštěvě kadeřníka by péče měla pokračovat doma. Ale příliš to nepřehánějte! Mnoho žen nad 40 let používá příliš mnoho stylingových přípravků, které vlasy zatěžují. Všechny typy vlasů si zaslouží, abychom se o ně staraly. U šedých vlasů pomůže například šampon na šedivé vlasy, který jemně stáhne nažloutlé tóny. Platí ovšem, že vyživovat a regenerovat stačí vlasy tak jednou týdně. Základní kámen v péči by měl být vždy správně zvolený šampon.

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat