Kosmetické procedury při menstruaci nevhodné

Plánujete profesionální chemický peeling, laserovou epilaci chloupků nebo trvalou na řasy? Nejdřív se podívejte do kalendáře, kdy se dostaví menstruace. Ta si s těmito zkrášlovacími metodami příliš nerozumí!

Domácích i profesionálních procedur existuje bezpočet. Můžeme je ale podstupovat kdykoli se nám zachce? Ženy to v tomto směru mají složitější, protože se jim do cesty staví menstruace. A s ní někdy bývá hodně těžké pořízení!

Hormony jako nepřátelé krásy?

Těsně před i během menstruačního cyklu dochází k extrémním výkyvům hormonů, které způsobují mnoho tělesných změn. Hladiny estrogenu, progesteronu i testosteronu létají jako na houpačce, čehož si pochopitelně všímá i pokožka. Někdy bývá suchá a matná, jindy zase mastná se sklony k akné (1). Protože vliv „ženských dnů“ na kvalitu pleti nelze ignorovat, některé kosmetické zásahy se během tohoto období vůbec nedoporučují. Kterých přesně se to týká?

Pozor na chemický peeling

Nechcete si peeling dělat doma, proto na něj docházíte do salonu? Pak jistě víte, že změna bývá hodně výrazná a viditelná. Při tomto ošetření se odstraní odumřelé buňky, přičemž se sloupne i horní vrstva kůže. Pod ní se skrývá nová, nepoškozená a vitální pleť, což přispívá k mladistvému a vitálnímu vzhledu. Dochází také k redukci pigmentových skvrn, jizev a rozšířených pórů – výsledky jsou tedy skutečně efektivní. Vzhledem ke zvýšené citlivosti pokožky od chemického peelingu dermatologové při menstruaci odrazují, neboť hrozí riziko vyrážek a podráždění (2). Co dalšího si raději rozmyslet?

Laserová epilace

Tato bezbolestná metoda zbavuje nežádoucího porostu již po prvním ošetření, proto bývá velice oblíbená. Ovšem jak již bylo zmíněno výše, kvůli periodě je pokožka o poznání citlivější, takže se při laserovém odstranění chloupků nemusíte cítit vůbec komfortně a pohodlně. Naplánujte si tento „zákrok“ raději až po ukončení cyklu, rozhodně tím nic nezkazíte (2).

Trvalá na řasy

Už žádné kleštičky ani řasenky s prodlužovacím efektem. Tohle už nebudete potřebovat, když si necháte provést takzvanou trvalou na řasy. Vaše chlouba se při ní natočí na speciální natáčky a následně obarví, což zajistí efekt mrkací panenky. A přiznejme si – není to hezké, když se ráno probudíte a máte bez sebemenšího přičinění sexy dramatický pohled? Ani tato procedura by se neměla dělat, pokud jste v citlivém bodě svého měsíčního cyklu, protože se zásluhou hormonálních výkyvů může snížit její účinnost (2).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279054/, (2) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/dth.12072







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat