Podzimní suroviny pro pleťové masky

Podzim je barevně pestrý, ale i nesmírně štědrý! Využijte všech jeho darů a některé z nich použijte do pleťových masek, které zredukují vrásky a pleti dodají potřebné živiny!

Léto je dávno za námi, stejně jako bronzově snědé opálení, které se v tuto chvíli dá udržovat pouze pravidelnými návštěvami solárií nebo samoopalovacími krémy. Pokud si zoufáte, že dlouhé prázdninové dny skončily a do Vánoc je daleko, začněte se soustředit na podzimní ingredience, jež vám pomohou udržet pokožku zdravou a zářivou.

Dýně jako skvělý exfoliátor

Dýně je odrůda tykve, která pochází ze Severní Ameriky. Ačkoli mnozí z nás ji mají spojenou s dýňovým koláčem a Halloweenem, je to víc než jen jídlo a ozdoba. Díky antioxidantům a živinám, jako jsou vitaminy A, C a E, zinek, draslík a enzymy, je dýně přirozeným kožním superhrdinou, který bojuje proti vráskám, zarudnutí a dehydrataci pleti (1). Můžete ji použít pro pleťové masky nebo dokonce tělové peelingy.

Smíchejte zhruba ½ šálku dýně, 1 syrové vejce (zpevňuje pleť), ½ lžičky medu (urychluje regeneraci kůže) a ½ lžičky jablečného octa, který detoxikuje pokožku, snižuje záněty a pomáhá v boji proti akné. Směs dejte do mixéru, připravte hladké pyré a naneste ji na celý obličej. Nechte 15 až 20 minut působit a poté opláchněte.

Domácí peeling zase získáte následující kombinací. Použijte  ½ šálku dýně, ½ šálku organického hnědého cukru, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, 1 lžíci medu 2 kapky vanilkového extraktu. Dýni rozmixujte na pyré v kuchyňském robotu. Přidejte zbývající přísady a promíchejte. Ve sprše nebo ve vaně aplikujte peeling na suchou pokožku. Jemně jej vmasírujte, abyste odstranili odumřelé kožní buňky, a opláchněte. Vaše pleť bude okamžitě hladší.

Brusinky zlepšující elasticitu pokožky

Brusinky jsou jednou z nejdůležitějších podzimních surovin, jež nabízejí vitaminy C, E a K, dále mangan, vlákninu či třeba mastné kyseliny. To vše z nich dělá skvělý prostředek, který léčí suchost, ale také zlepšuje elasticitu pokožky a zvyšuje její jas. Brusinky také účinně bojují proti volným radikálům, redukují akné a snižují známky stárnutí včetně jemných linek a hyperpigmentace (2). Brusinky rozmačkejte či nadrťte, přidejte k nim 2 polévkové lžíce jogurtu a lžičku medu a masku aplikujte na očištěný obličej a dekolt. Po uplynutí 15 až 20 minut smyjte.

Skořice

Skořice je jedno z pěti koření na celém světě, jež je bohaté na antioxidanty, které pomáhají ke stimulaci a regeneraci buněk. Pleťové masky se skořicí jsou lékem na vrásky, akné, nevzhledné pupínky a rozšířené kožní póry. Smíchejte ½ čajové lžičky mleté ​​skořice, 1 čajovou lžičku medu a 1 čajovou lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy (je antibakteriální a má čisticí účinky). Tu směs naneste na vyčištěnou pleť a nechte působit 15 až 20 minut. Následně masku opláchněte teplou vodou.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9182978/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92762/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4466762/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat