Poškozené vlasy uzdraví květiny

Květiny vlasům zkrátka rozumí. A zdaleka nejde jen o vytvoření atraktivní ozdoby! Co se stane, když hřívu začnete ošetřovat růží, jasmínem nebo ibiškem?

Květiny používáme jako živou dekoraci našich domovů, která celý prostor zútulní. Občas si jimi vyladíme i účes, pokud k tomu vybízí nějaká vzácná příležitost, jako třeba svatba. Jde-li právě o ty vlasy, proč je květinami jenom zdobit, když jim voňavé kvítky mohou poskytnut i kompletní výživu a láskyplnou péči? Třeba tyto druhy se přímo nabízejí!

Růže je skutečná kouzelnice

Růžová voda je prospěšnou součástí kosmetických rutin již celá staletí. Díky svému protizánětlivému působení pomáhá při ekzémech i lupence, která postihuje pokožku hlavy. Adstringentní vlastnosti zabraňují nadměrné produkci mazu, zatímco zastavují tvorbu lupů. Nelze opomenout ani to, že tato vzácná tekutina obsahuje také neskromné množství vitaminů A, B3, C a E, což jsou živiny, které ke zlepšení kvality koruny krásy nepochybně přispívají (1).

Jasmín očaruje všechny smysly

Jasmín je nazýván králem květin. Má velmi přitažlivé, afrodiziakální, uklidňující a podmanivé aroma, proto patří k důležitým parfémovým esencím používaným po celém světě. I on hřívě hodně prospívá! Podobně jako v případě růže ho můžete vlasům poskytnout v podobě jasmínové vody. Ta předchází lámavosti, hloubkově vyživuje a opravuje i letité poškození. Rovněž popožene růst a postaví se do cesty i nadměrnému vypadávání. Každý jednotlivý vlas také ochrání před nepříznivými vnějšími vlivy (2).

Ibišek se nikdy neztratí

Ibišek jako neodmyslitelnou součást vlasové péče používali už naši předci. Třeba v Indii je za posvátnou rostlinu považován dodnes. Bojuje nejen proti lupům, ale i předčasnému šedivění a řídnutí. Nabízí širokou škálu antioxidantů i biologicky aktivních látek, proto funguje jako revitalizační vzpruha. Z části je to dáno tím, že stimuluje cirkulaci krve. Dodává také lesk a objem, přičemž uklidňuje svědění pokožky hlavy. Jeho sušené květy můžete smíchat kupříkladu s kondicionérem, ale klidně je vmíchejte i do šamponu (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3586833/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7595365/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9033014/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat