Mořské řasy mají skvělé zkrášlující účinky

Kde je psáno, že se mořské řasy musejí jen jíst? Sežeňte si je ve formě prášku a ten vmíchejte do pleťových masek nebo krémů. Vždyť umazávají vrásky, léčí akné a uklidňují podráždění!

Přidávají se do sushi, polévek, salátů i hlavních jídel. Ano, řeč je o mořských řasách! Věděli jste, že mohou být i velmi prospěšnou kosmetikou? Jsou požehnané vysokým podílem vitaminů, minerálů, aminokyselin a bílkovin, které pleti přinášejí výživu i delší mládí.

Přírodní poklad 

Mořské řasy jsou možná nejprospěšnější a nejhojněji dostupnou přírodní složkou pro péči o pleť na celé planetě. Jejich začlenění do běžné kosmetické rutiny může být stejně přínosné zařazení do jídelníčku (1). Jaké přesně mají účinky?

Stopka akné i vrásek

Některé druhy těchto rostlin regulují tvorbu kožního mazu, zatímco u jiných je prokázáno, že snižují počet bakterií, které se podílejí na tvorbě akné. Jde tedy o rázný a efektivní protiútok proti pupínkům a uhříkům! Ale jsou tu i další přednosti, kterým se jistě bránit nebudete. Jak již bylo zmíněno v úvodu, řasy jsou bohatým zdrojem aminokyselin, které ve spolupráci s přítomnými přírodními antioxidanty, jako je například vitamin C, značně podporují produkci kolagenu. Tím zpomalují stárnutí i tvorbu vrásek. A pořád to není všechno (2).

Skvělá péče nejen na zimu

Řasy obecně pomáhají zklidnit neblahé kožní stavy spojené se záněty. Zmírňují také zarudnutí u podrážděné a citlivé pleti. Zároveň poskytují ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, a to tím, že vytvářejí jakousi obrannou bariéru. Řasy mají také detoxikační výhody, neboť odlupují odumřelé kožní buňky. Nesporným pozitivem je i to, že uzamykají vlhkost v pokožce, čímž zajišťují takřka neustálou hydrataci. Protože jsou na trhu k mání i ve formě prášku, přidávejte je do pleťových masek v pravidelných intervalech, výsledky se dostaví co nevidět (3)!

Zdroje: (1) www.mdpi.com/1660-3397/17/12/688?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (2) www.journals.lww.com/idoj/Fulltext/2013/04020/Vitamin_C_in_dermatology.17.aspx?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (3) www.mdpi.com/1660-3397/16/11/459?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat