Blahodárnou vlasovou péči představuje ibišek

Když vlasy rostou želvím tempem, pomůže ibišek. Vyzrát s ním lze ale i na lupy nebo otravné šediny, které mladistvému vzhledu rozhodně nepřidají.

Ibišek můžeme obdivovat v mnoha různých barvách a velikostech, vytváří tedy zajímavý dekorativní prvek domova. Je ale víc než jen ozdobou! Využít ho totiž lze i na vlasy, kterým poskytuje regenerační první pomoc. Jaké přesně má účinky a co s vaší hřívou provede?

Kouzlo v podobě rychlejšího růstu

Na mimořádné schopnosti ibišku přísahá i ajurvédské medicína. Její příznivci praví, že obsažené cenné aminokyseliny produkují speciální druh strukturálního proteinu zvaný keratin, který je základním stavebním kamenem vlasů. Ostatní složky přirozeně se vyskytující v této nádherné květině vyživují vlasové folikuly, urychlují růst a zabraňují nadměrnému vypadávání, přičemž zvyšují odolnost vůči lámavosti. Tato péče tedy přijde vhod, a to nejen v zimě, kdy je vlivem nízkých teplot koruna krásy k poškození obecně náchylnější. Jsou tu však i jiná pozitiva, která si necháte líbit!

Stopka lupům a nekončící hydratace

Ibišek funguje také jako zvláčňující kondicionér, který ve vlasech vlhkost doslova uzamkne. Zároveň obnovuje pH a uklidňuje podráždění, jež vyvolává obtěžující svědění pokožky hlavy a zastavuje tvorbu lupů. Pro snadno aplikaci mnozí využívají ibiškový olej. Nechcete se k nim přidat? Můžete si ho koupit v obchodě se zdravou výživou, ale nabízí se i domácí výroba. K ní je potřeba asi osm ibiškových listů a stejné množství květů. Obojí se rozmělní na pastu a přidá do šálku kokosového oleje. Směs se následně prohřeje na mírném ohni a nechá vychladnout. Pro nejlepší výsledky se po nanesení nechává působit zhruba 20 minut. Potěší vás ale i další pozitivum.

Na šediny mám ještě čas!

Nevítané šediny se ibiškem maskovaly už v dávné minulosti. Tak proč s tím přestávat? Látky, které se v tomto fešákovi nacházejí, mají vliv na produkci pigmentu melaninu, proto zachovávají přirozenou barvu vlasů a šediny oddalují. To přece stojí za vyzkoušení, nemyslíte?

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5733167/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat