Na akné zabírá jojobový olej

Na celém světě se nenajde člověk, kterého by akné kdovíjak těšilo. Víte o tom své? Zkuste mu zatnout tipec jojobovým olejem. Tenhle pomocník navíc zpomaluje stárnutí a pomáhá při léčbě jakýchkoli popálenin.

Navzdory svému názvu není jojobový olej olejem, ale tekutým voskem. Získává se z rostliny Simmondsia chinensis (česky simondsie čínská), která pochází z americké Kalifornie. K rychlejšímu hojení ran ho tamní indiánské kultury využívají již celá staletí, ovšem přisuzují se mu i jiné zajímavé schopnosti.

Elixír mládí skutečně existuje!

Odborníci na dermatologii se shodují, že jojobový olej zpomaluje stárnutí i tvorbu vrásek, přičemž pomáhá léčit spáleniny, a to nejen od slunce. Zároveň báječně hydratuje, regeneruje, vyživuje a působí proti infekcím, přičemž zlepšuje vstřebávání aplikovaných přípravků a maximalizuje účinnost obsažených látek. Vhodný je pak prý pro všechny typy pleti, neboť nevyvolává podráždění ani alergické reakce. Další předností je pak to, že neucpává póry, proto ho lze připsat na seznam takzvaných nekomedogenních kosmetických prostředků. Už kvůli těmto vlastnostem se vyplatí mít ho po ruce. Je tu ale i další pozitivum, které z jojobového oleje činí svatý grál krásy!

Akné definitivně odzvonilo

Pokud máte co dočinění s akné, možná jste slyšeli o tom, že ho lze usměrnit právě jojobovým olejem. Otázkou ovšem je, jestli jste to vyzkoušeli na vlastní kůži. Že ne? Pak je nejvyšší čas! Nebo se s těmi otravnými pupínky chcete rozčilovat další měsíce? I z odborných studií vyplývá, že toto jojobové ošetření proniká hluboko do pokožky, kde podněcuje důležité pozitivní změny. O jaké jde konkrétně? Poukazuje se zejména na útlum zánětů, regulaci kožního mazu, zesílení ochranné bariéry pleti a svižnější regeneraci. A s těmito zbraněmi už se proti akné dá pracovat! Dlužno ještě dodat, že se jojobový olej nanáší na vyčištěnou pokožku, a to v ideálním případě každý den. Čím dříve s touto kúrou začnete, tím pro vaši kůži lépe.

Zdroje: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22585103/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat