Přírodní prostředky, které z pleti udělají hotový skvost

Suchá a podrážděná pokožka? Svědivé vyrážky nebo snad hodně předčasné stárnutí? Ať už vás trápí cokoli, avokádo, granátový olej nebo heřmánek váš problém rychle vyřeší!

Kůže je největší orgán celého těla. A co mu škodí ze všeho nejvíce? Je toho vskutku dost. K jeho úhlavním nepřátelům se řadí znečištěné životní prostředí, sluneční ultrafialové záření, konzumace alkoholu, kouření, nevhodná strava, nedostatek spánku i stres. Správnou péčí se ale působení těchto faktorů dá do značné míry zvrátit. Co zahrnout do běžné kosmetické rutiny i tohle?

Avokádem ke kráse i hydrataci

Někteří avokádo milují, jiní zase nenávidí. Jaký vztah k němu máte vy? V každém případě se tenhle exotický dáreček nehodí jen k jídlu. Díky obsaženým omega-3 mastným kyselinám a vitaminům A, D a E láskyplně ošetřuje suchou a unavenou pleť, přičemž podporuje regeneraci a zmírňuje podráždění. Nechcete si jeho plátky obkládat obličej a pak několik minut setrvávat v nehybné póze? Využijte služeb avokádového oleje. Poznatky jistého výzkumu poukazují na to, že jeho pravidelné nanášení má vliv i na produkci omlazujícího kolagenu. A aplikujete ho za pár vteřin!

Neprohloupíte ani s heřmánkem

Když má člověk problém s usínáním, pomůže heřmánkový čaj. To věděly už naše babičky, které tuto bylinku měly vždy po ruce. Velmi populární však byla i ve starověkém Řecku a Egyptě, kde si rozdrcené květy heřmánku lidé běžně přikládali na pokožku, aby si ulevili od vyrážek, svědění i zarudnutí. Tento postup schvaluje věda i v dnešní době. Z četných studií navíc vyplývá, že heřmánek zprostředkovává širokou škálu antioxidantů, proto kůži doslova revitalizuje. Proč tedy heřmánkový čaj jen pít, když se nabízí i vnější použití?

Granátové jablko jako elixír mládí

A máme tu další poklad. Je jím granátové jablko, jehož nutriční profil příjemně překvapuje. A to je také důvod, proč spadá do kategorie superpotravin. Tento plod je bohatý snad na všechny živiny, které pleť ke kráse a zdraví potřebuje. Je prokázáno, že oddaluje stárnutí a předchází tvorbě vrásek, přičemž urychluje hojení. Nechcete se v obchodě porozhlédnout po granátovém oleji?

Zdroje: www.houseofwellness.com, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1676360/, www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/chamomile?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, www.researchgate.net/publication/7543791_Pomegranate_as_a_cosmeceutical_source_Pomegranate_fractions_promote_proliferation_and_procollagen_synthesis_and_inhibit_matrix_metalloproteinase-1_production_in_human_skin_cells







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat