Na oko neškodná kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je jedním z nejznámějších prostředků proti stárnutí. Je ale vhodná pro každého?

O oblíbeném prostředku proti stárnutí, kyselině hyaluronové, koluje již nějakou dobu řada mýtů a fám. Může opravdu pouze vyhlazovat vrásky na obličeji? A je opravdu pro tělo zdravější než klasický botox? 

Ne tak neškodná, jak vypadá

Většina lidí si myslí, že injekce s kyselinou hyaluronovou nemá žádná rizika. To je však špatně. Při vpichu mohou nastat vážné komplikace. Při nesprávném vpíchnutí například do cévy může dojít k jejímu ucpání, a to může vést k sníženému průtoku krve nebo odumření postižené oblasti.

Něco vždy zůstane

I když tělu vlastní enzymy vstříknutou kyselinu hyaluronovou časem rozpustí, vždy existují malé zbytky, zvláště po opakovaném ošetření v důsledku jizev, které v těle zůstávají. Zbytky materiálu lze například nalézt i roky po korekci nosu, pokud před operací někdy v minulosti byla zavedená výplň kyselinou hyaluronovou.

Hyaluron váže vodu

Tato její vlastnost se dá využít ve váš prospěch. Po ošetření kyselinou hyaluronovou byste měli vždy pít dostatek tekutin, protože to může zvýšit nejen účinek samotný, ale i dobu jeho trvání.

Nejen na obličej

Nejznámější je asi použití výplní s kyselinou hyaluronovou pro zvětšení objemu rtů a tváří. Tyto výplně toho ale dokážou mnohem víc – lze je použít i na jiné části těla, např. hřbety rukou nebo krk, aby zde pokryly velké plochy a vyhladily povrchové vrásky.

Nevhodné pro každého

I přes několik nevýhod, má kyselina hyaluronová pozitivní účinky v oblasti krásy. Bohužel ošetření výplní kyselinou hyaluronovou není vhodné pro každého. Injekce vede sice ke zvětšení objemu, ale pokud je kůže nad aplikací již příliš ochablá, může se stát, že výplň nedrží na místě a výsledek je všechno, jen ne atraktivní. Proto doporučujeme se před ošetřením poradit s odborníkem.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7427155/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat