Kyselině hyaluronové odzvonilo. Novým hydratačním hrdinou je kyselina polyglutamová

Hydrataci i omlazení pleti slibuje kyselina hyaluronová. Také na ni sázíte? Co když vám řekneme, že existuje mnohem efektivnější ingredience, která zadržuje více vlhkosti a kůži také více vyhlazuje?

Už nějakou dobu je kyselina hyaluronová něco jako svatý grál. Zvlhčující a vyhlazující schopnosti této zázračné molekuly cukru pracují na buněčné úrovni, čímž zajišťují tkáňovou obnovu i lepší přísun kyslíku a živin. Tato kyselina je nápomocná i při regeneraci jizev a tvorbě nových kolagenových vláken, proto pleť prokazatelně omlazuje a podporuje její bezchybnou kvalitu (1). Navzdory těmto úžasným pozitivům ale začíná být trochu v pozadí, protože ji na kosmetickém výslunní střídá kyselina polyglutamová. Co je zač a proč se o ní mluví jako o nové zkrášlující hrdince?

Nová éra péče o pleť?

Ve zkratce se jedná o aminokyselinu, která se vyrábí bakteriální fermentací. Nachází se například v tradiční japonské potravině ze sójových bobů Nattō. Svými vlastnostmi sice připomíná kyselinu hyaluronovou, avšak oproti ní umí udržet až pětkrát více vlhkosti, což může být až 4000násobek své vlastní hmotnosti (2).

Je to dáno tím, že se vlivem jiné molekulové konzistence „drží“ na povrchu pokožky, přičemž obnovuje její samohydratační vůli a zabraňuje odpařování vody, neboť na kůži vytváří jakýsi ochranný film. Dermatologové se shodují v tom, že kyselina polyglutamová může sloužit mnoha účelům, a to od zvýšení pružnosti a minimalizace pigmentace až po omezení jemných linek a vrásek. Je tedy spolehlivou složkou, která pleť zanechává hladkou, hydratovanou, vyhlazenou a zářivou. A to o hodně více, než její konkurentka kyselina hyaluronová (2). Ovšem pozor, hůl nad ní ještě nelámejte.

Spolupráce, co vede ke kráse

Ve skutečnosti není třeba, abyste se svého oblíbeného produktu s kyselinou hyaluronovou ihned vzdali ve prospěch nové a účinnější ingredience. Obě tyto kyseliny totiž mohou fungovat společně a vzájemně se doplňovat, protože pracují v různých hloubkách a navzájem se velice dobře snáší. Kyselinu polyglutamovou můžete využívat prostřednictvím koncentrovaných sér s jejím obsahem, která se doporučují nanášet po aplikaci přípravků s kyselinou hyaluronovou )2).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482440/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3942858/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat