Připravte svoji pleť na jaro

Zima se pomalu, ale jistě loučí. Na jaře dává tělo přirozené signály k očistě, a to včetně pokožky. Připravte ji na jaro!

Ptáci zpívají a příroda se probouzí. Nadechněte se a přivítejte novou, svěžejší sezonu! S těmito jarními kosmetickými tipy proplujete do teplejšího počasí „bez ztráty kytičky“!

Vraťte se zpět k vodě

Zimním měsícům kralují hutné, výživné krémy, které poskytují ochranný štít proti venkovním mrazům i horkému vzduchu z topení. Jamile se venku oteplí, vyměňte všechny zvlhčovače s vazelínou nebo oleji za kosmetiku na vodní bázi.

Nepřestávejte s peelingem

Pokračujte v peelingu a nepřestávejte v něj věřit. Na jaře a v létě budete shazovat více suché pokožky – a jemné obrušování pleti zvýší obměnu kožních buněk, díky čemuž se pleť rozzáří. Taky se tím zabrání ucpávání pórů odumřelou pokožkou. Peeling se doporučuje provádět jednou až dvakrát týdně. Zkusit přitom můžete třeba tenhle.

V mlýnku na kávu rozemelte pár zrníček rýže a smíchejte je s lehkým krémem. Peeling naneste na potřebná místa, proveďte pár krouživých pohybů a nechte pět minut působit. Poté jej smyjte vlažnou vodou. Zároveň myslete na to, že zhruba 20 minut po aplikaci jakéhokoli peelingu není vhodné výrazně měnit teplotu místa pobytu a po několik hodin se vystavovat slunečnímu záření nebo soláriu.

Děkujte za SPF

Během jarních měsíců by se péče o pleť měla postavit na prevenci proti poškození. To zahrnuje produkty s SPF neboli Sun Protection Factor. Jedná se o číslo, které v opalovací kosmetice udává stupeň ochrany před UVB zářením. Pokud vám nějaké krémy s minimálním faktorem SPF 30 zbyly ještě z loňského roku, zkontrolujte datum spotřeby. (Obecně pleťové krémy většinou vydrží otevřené jeden rok.)

Zkroťte pupínky

Pupínky mohou být součástí procesu sezonního přechodu kůže. Je-li to i váš případ, smíchejte dvě lžíce medu se lžící skořice a vytvořte pastu. Tu naneste na očištěnou a osušenou pokožku a nechte 10–15 minut působit. Opakujte třikrát týdně.

Přidejte do make-upu krém

Tmavším odstínům make-upu na jaře zvoní umíráček. Připravte si malý kelímek a těsně před jeho nanesením smíchejte make-up s krémem na bázi vody (ideální množství je 1 : 1). Vznikne hydratační tónovací krém, který zajištuje svěžejší vzhled.

Zdroje: www.thecut.com, www.johnsonsbaby.co







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat