Krásná a zářivá pleť podle ájurvédy

Staré košte dobře mete. A v případě starověkých kosmetických metod to platí dvojnásob! Jaká kouzla svede santalové dřevo? A co takové vnější využití medu s citronem?

Větší či menší trable s pletí? Kdo je dneska nemá! Někoho o nervy připravuje akné, černé tečky nebo hodně předčasná vrásčitost, zatímco jiný si stěžuje na tmavé kruhy pod očima, zarudlost, podráždění či svědivé vyrážky. Zdá se, že když jde o problémy se zevnějškem, jsme všichni na stejné lodi. A všichni bychom také uvítali nějaké řešení. Nechcete svou vizáž svěřit do rukou tradičních starověkých holistických prostředků? Ájurvéda ví, co vaše pokožka potřebuje!

Santalové dřevo plus mandle jako záruka krásy

Co se vám při zmínce o santalovém dřevu vybaví jako první? Dost možná esenciální olej a aromaterapie. Ovšem ono má silné zastoupení i v kosmetice. Protože zklidňuje a rozjasňuje pleť, často se využívá při přípravě masek. Navíc je antivirové a antiseptické, proto přispívá k odstranění akné, pupínků i nežádoucích kožních vřídků (1). Jeho prášek seženete na internetu, a to klidně za stovku. Když ho promícháte s mandlovým olejem, který hydratuje, vyživuje, regeneruje, omlazuje a posiluje kožní bariéru (2), je domácí léčivé ošetření na světě. Ideální doba působení je 15 až 20 minut.

Aloe vera a citron? Zkrášlující dvojka!

Nechcete-li si dělat starosti s koupí sypkého santalového dřeva ani oleje z mandlí, sáhněte do vlastních zásob. Co třeba gel z aloe vera? Potřebovat budete asi tak dvě polévkové lžíce. Svými antioxidačními vlastnostmi, díky kterým neutralizuje volné radikály, snižuje záněty a zachovává kožní elasticitu, doslova vyniká (3). Kápněte do něj trochu citronové šťávy a směs nechte pracovat po celou noc. Citron hraje hlavní roli i v dalším receptu.

Med to nedokonalostem osladí

Zmíněná citronová šťáva se dá promíchat i s medem. A ájurvédské medicína na tuto kombinaci nedá dopustit. Její příznivci praví, že „opravuje“ poškozené buňky a mírní škodlivé účinky životního prostředí, které se na kůži negativně podepisují. Také zpomaluje proces stárnutí a poskytuje širokou škálu důležitých živin (4). Po dvacetiminutovém působení smyjte pozůstatky, výsledek vás mile překvapí.

Zdroje: (1) www.plantarchives.org/PDF 181/1048-1056 (PA3 3612).pdf, (2) www.healthline.com/health/beauty-skin-care/almond-oil-for-face, (3) www.researchgate.net/publication/315917684_Antioxidant_activity_of_true_aloe_Aloe_vera_extract_in_model_systems, (4) www.stylecraze.com/articles/ayurvedic-treatments-to-get-fair-skin/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat