Nejčastější chyby při domácím barvení vlasů

Otevřít krabičku, nanést barvu, nechat ji působit a pak si hlavu opláchnout. Že tady není prostor pro chyby? No to byste se divila!

Drtivá většina kadeřníků domácí barvení vlasů příliš nedoporučuje. Jenže co si budeme povídat – mnohdy je to ta nejlepší varianta. Ostatně, kdo z nás může říct, že si na návštěvu profesionálního salonu vyhradí každý měsíc nemalé finance i čas? Mnohem pohodlnější je tedy zastávka v drogerii, rychlý výběr daného produktu a aplikace dle momentálních možností. Že se na domácím barvení nedá vůbec nic zkazit? Ale to víte, že ano. Nejčastěji se pak chybuje takto!

Čtení manuálu? Zbytečnost!

„Když všechno ostatní selže, přečtěte si návod,“ praví jeden z oblíbených Murphyho zákonů. Také odmítáte studovat manuály, protože jsou zbytečné dlouhé a mají nepochopitelné obrázky? V případě mikrovlnné trouby nebo toustovače budiž, ale instrukce týkající se barvy si opravdu raději projeďte. Je důležité vědět, v jakém poměru přípravek namíchat a kolik minut jej nechat působit, aby byl výsledek co nejlepší.

Střídání různých značek se nevyplácí

Člověk nikdy nenajde vyhovující kosmetiku, aniž by stylem „pokus – omyl“ nevyzkoušel deset šamponů, pět krémů, čtyři tělová mléka a tři odličovače. To je samozřejmě v pořádku. Pokud jde o barvy, tam se střídání různých produktů od různých značek moc nevyplatí, protože tím může utrpět konzistentnost odstínu. Držte se raději jedné značky a kroťte chuť po experimentech.

Oplach teplou vodou je špatný krok

Jakmile barva „dopůsobí“, je třeba ji z vlasů vymýt. Běžně to děláte teplou nebo snad horkou vodou? Přesně kvůli tomu vám hodně rychle vybledne. Mnohem lepší je voda studená, která ji uzamkne ve vlasových kutikulech. Mimochodem, pár dní po barvení byste měla oželet i styling pomocí žehličky a kulmy, protože kvůli obsažené chemii je hříva křehčí, sušší a náchylnější k poškození. A kdy si vlasy umýt šamponem? Pokud na nich má barva vydržet co nejdéle, vyčkejte s tím alespoň 48 hodin.

Zdroj: www.realsimple.com/at-home-hair-dye-mistakes-7372535 - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat