Rozmazlujte se ve sprše vlastní kosmetikou! Čtyři recepty jen pro vás

Máme pro vás další várku domácích receptů na zaručeně přírodní kosmetiku! Tentokrát se zaměříme na koupání a sprchování a péči o pokožku po mytí.

Horká voda a některé kosmetické produkty pokožce příliš nesvědčí – vysušují ji – a tak je potřeba o pleť řádně pečovat pokaždé, když vylezeme ze sprchy či vany, ale i při samotném koupání. A abyste se ujistili, že přípravky, jež používáte, jsou opravdu kvalitní a přírodní, bude nejlépe, když si je připravíte sami. Nebojte, není na tom nic těžkého!

Peeling

Co budete potřebovat:
1/2 šálku cukru (nejlépe přírodního, hnědého)
1/2 šálku mořské soli
1/4 šálku kokosového oleje (ačkoli je kokosový olej malý zázrak, do něhož se opravdu vyplatí investovat, můžete jej teoreticky nahradit i olejem olivovým)
Jak na to:
Všechny přísady promíchejte a nechte chvíli „odpočinout“ na chladnějším místě. Poté jej při sprchování vetřete do pokožky a opláchněte. Zbylou směs opět uložte na chladné suché místo, vydrží i několik měsíců (ale věřte, že ji vypotřebujete mnohem dříve).

NEPŘEHLÉDNĚTE: Mastná či suchá pleť? Umíchejte si masku doma! a Domácí pleťový lifting omladí obličej. A nestojí ani korunu!

Koupelový olej

 

Co budete potřebovat:
1 šálek mandlového oleje
1/2 šálku olivového oleje
1 vanilkový lusk, 1 celou skořici, nebo hrst mátových lístků (to je na vás)
Jak na to:

Nalijte přísady do sklenice, uzavřete a pořádně protřepejte, aby se vše spojilo. Poté nechte dva dny „odpočívat“ na tmavém místě. Do koupele vždy dejte dvě lžíce olejové směsi. Na chladnějším místě vám olej vydrží i dva měsíce.

Osvěžující emulze

Co budete potřebovat:
1/2 šálku růžové vody
1 lžíce jablečného octa
5 až 10 kapek citrusového esenciálního oleje (citron, pomeranč, mandarinka, grep, záleží jen na vás)
Jak na to:
Nalijte všechny ingredience do lahvičky s rozprašovačem a pořádně protřepejte. Po koupeli či sprše nastříkejte trochu na pokožku. V lednici vám emulze vydrží až rok.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Tajemství starověkých Egypťanek: Mlékem ke kráse. Zkuste to s námi! a Šetříme vám peněženky aneb Další várka domácích receptů pro vaši pleť

Krém pro hebkou pokožku

Co budete potřebovat:
1/2 šálku bambuckého másla
2 lžíce avokádového oleje (můžete jej nahradit kokosovým, v případě nouze i olivovým olejem)
5 až 10 kapek levandulového oleje
Jak na to:
Bambucké máslo společně s avokádovým olejem pomalu zahřívejte na mírném ohni, až se rozpustí a spojí. Poté stáhněte ze sporáku, přidejte množství levandulového oleje podle chuti (respektive vůně), nalijte směs do uzavíratelné nádoby na krém a dejte ztuhnout do lednice. Používejte po každé sprše či koupeli.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat