Buďte krásná za pár korun: S našimi tipy nemusíte zbytečně utrácet!

Pokud potřebujete trochu povzbudit svůj rodinný rozpočet a výrazně snížit výdaje spojené s péčí o vaši pleť či vlasy, nezoufejte. Pokud se budete držet několika tipů, na vaší kráse se to jistě neprojeví!

Myslíte si, že za krásnou pleť, zdravé nehty či vlasy (tedy pokud vám je nenadělila sama Matka příroda) se nutně musí platit horentní sumy? Pak vás rádi vyvedeme z omylu. Následující rady vás nezruinují, a přesto vám zaručí péči, jež si vaše tělo zaslouží.

Pijte spoustu vody
Hydratace je základ. Pokud budete zanedbávat pitný režim, nezachrání vás ani drahá séra pro hydrataci pleti. Zato dodáte-li svému tělu dostatek tekutin, obejdete se i bez nich. Ideální je samozřejmě čistá voda, ale „počítají se“ i ředěné džusy obsahující spoustu vitaminů nebo bylinné, ovocné a zelené čaje, jež tělu navíc dodají i antioxidanty.

Cvičte
Při cvičení se člověku rozproudí krev a ta pak zásobuje kyslíkem a živinami všechny orgány. Včetně pleti. Navíc získáte zdravou barvu (a nebudete muset používat tolik zdravíčka na tváře) a budete se cítit a vypadat skvěle!

Pedikúru zvládnete i doma
Péči o chodidla si můžete dopřát i v klidu domova (tedy pokud vás netrápí problémy, s nimiž si poradí jen odborník). Vybavení na tuto proceduru vás vyjde mnohem levněji než péče pedikérky. (Podrobný postup najdete zde: Dopřejte svým nohám pedikúru i doma). Mimochodem, pokud vás trápí nepříjemný zápach nohou a jejich pocení, zkuste jim dopřát koupel v černém čaji.

Ocet místo kondicionéru
Zkuste namísto kondicionéru přelít vlasy po umytí vodou se lžící jablečného octa. Můžete využít i odvar z heřmánku (zvláště máte-li světlé vlasy) nebo kopřiv. Dodáte vlasům spoustu živin a zajistíte jim krásný lesk.

Vsaďte na domácí masky…
Pleťové či vlasové masky jsou poměrně drahou záležitostí, ale když si je umícháte doma, máte nejen jistotu, že jste nijak nezatížila rodinný rozpočet, ale navíc získáte 100% přírodní přípravek. (Inspiraci najdete třeba zde: Mastná či suchá pleť? Umíchejte si masku doma! a zde: Další várka receptů na přírodní domácí kosmetiku)

…ale i peelingy
Totéž co pro masky platí i pro peelingy. Nemusíte za ně utrácet, zvládnete si je umíchat doma. Jsou účinné a navíc levné (zkuste třeba smíchat jeden díl olivového oleje, jeden díl cukru a trochu medu – smíchejte, naneste, opláchněte a pak už si jen užívejte pocit krásně jemné a vyživené pokožky).

Relaxujte ve vaně
Horká lázeň dokáže divy. Nejenže si v ní skvěle odpočinete a zapomenete na všechny stresy, ale zkuste do ní přidat třeba trochu olivového oleje nebo mléka – rozmazlíte i svou pokožku.

Dopřejte pokožce oddech
Když se zrovna nechystáte někam ven, přeskočte líčení a dejte pleti alespoň na jeden den „volno“. Jen na ni ráno a večer naneste hydratační krém a dál se o ni nestarejte.

První pomoc pro lak na nehty
Začal být zbytek vašeho oblíbeného laku na nehty příliš hustý na to, aby se dal bez problému nanášet? Nezoufejte a přidejte do něho několik kapek (pozor, abyste to nepřehnala) odlakovače. Lahvička vám tak vydrží déle a vy hned nemusíte kupovat lak nový.

Postarejte se o konečky
Pokud to váš účes dovoluje (zpravidla se dá tahle rada aplikovat u dlouhých vlasů), naučte se zastřihávat si sama konečky. Nebo zaučte partnera či kamarádku. Není to nic složitého a ušetříte peníze za kadeřníka. Máte-li však kratší účes nebo účes vyžadující složitější sestřih, raději péči o něj přenechejte profesionálovi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat