Maska na rty a její skutečné účinky

Suchý vzduch, vystavení slunci, nízké teploty, ledový vítr, teplá nebo studená jídla a nápoje, dehydratace – vaše rty čelí extrémním výzvám. Jak jim pomoci? Už konečně začněte používat masky ve tvaru pusinek!

Kůže na rtech je velmi tenká a mnohem jemnější a citlivější než na zbytku těla. To je způsobeno tím, že rty nemají mazové žlázy, takže logicky neprodukují maz. Bez této vrstvy ochrany jsou tudíž zranitelnější. Naštěstí existuje ošetření rtů, které jim může pomoci překonávat všechno, co jim život nachystá.

Co dělá maska ​​se rty?

Maska určená přímo pro rty je hodně podobná masce na obličej, ale bývá speciálně navržena tak, aby onu zmiňovanou oblast náchylnou k podrážení a vysušení hydratovala. Jedná se o ošetření rtů, které má bohatou texturu a obsahuje živiny a vitaminy, jež rty vyživují a chrání. Některé noční masky fungují tak, že ve rtech uzamykají vlhkost, zatímco spíte, takže ráno se probudíte s hladšími a měkčími ústy, které jsou připravené i na tu nejnáročnější matnou rtěnku.

Jaký je rozdíl mezi balzámem na rty a maskou?

Balzámy na rty jsou skvělé pro hydrataci rtů během dne, snadno se aplikují, a to i na cestách, a zároveň poskytují okamžitou úlevu. Některé však vydrží působit jen krátkou dobu, neboť se rychle vstřebávají. Taky mizí, když mluvíte nebo jíte, což znamená, že balzám musíte na své rty aplikovat znovu a znovu.

Oproti tomu maska má obvykle bohatší texturu a vytváří bariéru pro utěsnění silně působících živin. Zvláště noční masky na rty vydrží déle, pomáhají uzamykat hydrataci, jak již bylo uvedeno, a pokud obsahují výživné oleje, mohou dokonce cílit i na určité problémy, jako je stárnutí rtů.

Správné nanášení

Dodržujte svou pravidelnou rutinu péče o pleť, začněte vyčištěným obličejem a poté aplikujte své oblíbené produkty. Těsně před spaním pak naneste dávku masky na rty a přebytek jemně otřete či smyjte. V případě, že zvolíte některou z kolagenových či jiných masek, které rty zjemňují, exfoliují je a podporují regenerací buněk, přiložte náplast ve tvaru pusinky a nechte působit 10–15 minut. Po uplynutí doby masku sundejte a zbytky kolagenu jemně vmasírujte do pokožky. Můžete se také rozhodnout používat masku na rty během dne a také pro intenzivnější ošetření rtů. Pak už zbývá jediné – nalíčit se a vyrazit do práce.

Zdroje: www.en.wikipedia.org/wiki/Lip_balm






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat