Unavená pleť volá po zeleném čaji

Ochrana pleti před sluncem by měla být naší prioritou. Kromě opalovacího krému se do služby hlásí i zelený čaj, jehož aplikace vychytává škodlivé volné kyslíkové radikály produkované v důsledku expozice UV záření. Ale s akné, vráskami i ztrátou elasticity si poradí také!

Zelený čaj, který se konzumuje již více než pět tisíc let, prokazatelně patří mezi nejzdravější nápoje. Uvádí se, že reguluje škodlivý cholesterol, zlepšuje funkce mozku, chrání před rakovinou, podporuje hubnutí a snižuje riziko celé řady chronických nemocí. Ačkoli jste o jeho výhodách mnohokrát slyšeli a nepopíráte, že vám může prospět, přes jeho trpkou chuť se přenést zkrátka nedokážete. Inu dobrá, pít ho tedy nemusíte. Ale vaše pokožka by jistě ráda! Tohle jsou totiž výhody jeho vnějšího použití.

Zmizík akné

Akné je běžným problémem teenagerů i dospělých. Vzniká v důsledku ucpaných pórů, hormonální nerovnováhy, nadměrné produkce mazu, bakteriální infekce a zánětu v okolí folikulů mazových žláz (1). Tahle svízel, která jednoho dokáže trápit i celé roky, se však dá vyřešit už za dva týdny. Jak? Přece zeleným čajem (2). Jeho aplikace usměrňuje zvýšenou aktivitu mazových žláz, zastavuje záněty, působí proti bakteriím a detoxikuje pokožku, proto představuje účinnou první pomoc.

Ochrana před UV zářením

S blížícím se létem sluneční paprsky nabírají na síle. My se z toho možná radujeme, avšak pleť už se začíná děsit následků. Ultrafialové paprsky ji totiž vysušují, poškozují a nahrávají předčasnému stárnutí (3). I tohle je ale úkol pro zmíněný nápoj. Dle názoru vědců a jejich studií pomáhá vychytávat škodlivé volné kyslíkové radikály produkované v důsledku expozice UV záření (4). Navíc předchází vzniku pigmentových skvrn (5) a omezuje pravděpodobnost rakoviny kůže (6).

Kolagen je v bezpečí!

O mladistvou vizáž a elasticitu pleti nás samozřejmě neokrádá jenom slunce, ale i přibývající věk, kvůli němuž se postupně rozpadají kolagenová a elastinová vlákna. Vyhnout se tomu nelze, ale výrazně zpomalit se to dá. Složky zeleného čaje kolagen udržují v kondici a zabraňují jeho rozpadu, proto zpomalují i proces stárnutí a rozvoj vrásek (7). Nechte ho tedy vychladnout a potírejte si jím tvář pravidelně, pleti to může jenom prospět!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5384166/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5384166/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19140280/, (4) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10048310/, (5) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3663177/, (6) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12871030/, (7) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4289929/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat