Jak urychlit růst vlasů

Když vlasy vypadávají rychleji, než se stíhají obnovit, možná začnete uvažovat o tom, jak jejich růst podpořit a urychlit. Zabírá správná stimulace a přírodní prostředky!

Vlasy potřebují výživu, aby byly silné, zdravé a lesklé. Co se týče růstu, jedná se o třístupňový cyklus. První, anagenní (růstová) fáze trvá 2–6 let. V této fázi vyroste z vlasové folikuly nový vlas. K tomuto folikulu je připoután několik let a postupně roste, dokud se nedostane do druhé fáze – katagenní (růst vlasu se zastavuje a setrvává zde pouze několik týdnů). V poslední, třetí fázi – telogenní si vlas dělá i s folikulem místo pro nový. To může trvat i několik měsíců, pak jednoduše vypadne.

Bohužel platí, že se znečištěním, stresem, sezónními výkyvy a změnami životního stylu se častější a masivnější vypadávání vlasů stalo společným problémem pro každého. Naštěstí existují tipy, které růst vlasů a jejich obnovu podporují. Co rozhodně stojí za zkoušku?

Masáž pokožky hlavy

Pravidelná masáž pokožky hlavy uvolňuje a odplavuje stres, zároveň zlepšuje krevní oběh ke kořínkům vlasů, což stimuluje růst. Použijte k tomu cibulovou šťávu. Síran v ní přítomný kontroluje problém s vypadáváním. Vhodný je ovšem i sukulent aloe vera. Komponenty mastných kyselin mají protizánětlivé vlastnosti, které řeší zánět pokožky hlavy a pomáhají zbavit se lupů. (Aloe lze smíchat s tvarohem.)

Správný šampon

Je nezbytné vybrat správný šampon pro konkrétní typ vlasů. Pokud má někdo velmi mastnou pokožku hlavy, měl by použít čisticí šampon. V případě suché pokožky by se mělo jednat o šampon s hydratačními složkami. Pro jemné vlasy se zase hodí šampon posilující.

Čerstvá, zdravá strava

Vždy dbejte na správnou výživu, protože může pomoci podpořit vlasové folikuly, aby vstoupily do anagenní fáze. Preferujte čerstvé ovoce a zeleninu.

Absence tepelného stylingu

Kulmy, fény, žehličky na vlasy… Sice hezky slouží, ale také urychlují dehydrataci vlasů a podílí se na zvýšené lámavosti pramenů. Jestli nemusíte, vlasy nechte volně proschnout na vzduchu.

Udržování pokožky hlavy v čistotě

Čistá a zdravá pokožka hlavy podporuje optimální růst vlasů. Proto jednou za čas na hlavu aplikujte jablečný ocet, který ji zbaví veškerých nečistot. Je to takový vlasový peeling.

Zdroje: www.healthshots.com, www.goodhousekeeping.com






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat