Návyky podporující bělost zubů

Bílé zuby jsou známkou zdraví a atraktivity. Víte, jak zajistit, aby váš úsměv zůstal zářivý a sexy? Postupujte podle těchto odborných rad!

„Stárnoucí úsměv“ znamená mnohem víc než jen matné, vybledlé zuby nebo pár linek na rtech. Jistě si všimnete, že s množstvím vypitých káv a červeného vína se objevují další a další skvrny na zubech – a sklovina slábne. Co se s tím dá dělat?

Držte krok s ústní hygienou

Zdraví je skutečně základem veškeré krásy, což znamená, že upřednostnění péče o ústní dutinu nakonec primárně vede k silnějšímu, zdravějšímu a bělejšímu úsměvu. Ujistěte se, že si zuby čistíte dvakrát denně, ideálně pomocí ultrazvukového zubního kartáčku a zubních nití. Používejte jemné ústní vody, které udržují zdravý ústní mikrobiom. Věc se má tak, že budování přirozené skloviny zubu může skvrny nejen vyleštit, ale především zabránit jejich usazování.

Pro bělejší zuby si nečistěte zuby hned po jídle

Jak stárnete, vaše zuby se stávají náchylnějšími k zabarvení, protože sklovina slábne. Po popíjení kávy nebo červeného vína tak míříte přímo k zubnímu kartáčku – v domnění, že děláte maximum. Ve skutečnosti je to velká chyba. Podle lékařů do třiceti minut po konzumaci pokrmu či pití kyselého nápoje totiž kartáček napomáhá ještě větší erozi zubní skloviny. Místo toho si ihned poté, co spořádáte něco dobrého, vypláchněte ústa čistou vodou, abyste zabránili vzniku skvrn.

Investujte do chrániče zubů

Zubní recesus lze rozeznat pouhým okem. Toto onemocnění se vyskytuje, když je okraj dásní pod hranicí skloviny a cementu zubu, což vede k obnažení kořenů. K tomu dochází vinou genetiky, parodontózy, přílišného drhnutí kartáčkem a skřípání zubů, pro které mají odborníci termín bruxismus. V takovém případě se doporučují chrániče zubů a měkký kartáček. Při čistění ústní dutiny se pokuste netlačit na tkáň dásní. Je to víc škody než užitku.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4058574/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat