Kosmetické procedury podřízené fázím Měsíce

Stříhat si vlasy pouze během dorůstajících fází Měsíce a koupat se v měsíční vodě? Jak můžeme přizpůsobit naši kosmetickou rutinu měsíčnímu cyklu?

Pravděpodobně jste už slyšeli, že stříháním vlasů během dorůstajícího Měsíce vlasy porostou. Nebylo to sice vědecky dokázáno, ale někteří lidé si podle toho stále plánují schůzky u kadeřníka. Věděli jste ale, že celou svou kosmetickou rutinu můžete přizpůsobit měsíčnímu cyklu? 

Neumondin
Neumondin znamená čistotu a je ideální čas pro nový začátek v podobě čištění nebo detoxikace. Začít můžete už týden předtím – třeba omýváním nebo božskými koupelemi se spoustou květin.

Waxing Moon
Dvoutýdenní cyklus mezi novoluním a úplňkem, kdy Měsíc dorůstá, se hodí ke všemu, co chce narůstat nebo růst – například když si stříháte vlasy a chcete, aby rychle dorostly, měli byste to udělat během tohoto období. Pokud chcete pevné vlasy a pořádnou lví hřívu, den, kdy je dorůstající měsíc ve Lvu, je perfektní.

Význam znamení zvěrokruhu pro měsíční fáze
Dny, kdy je lunární znamení v Býku, jsou ideální pro kosmetické procedury a spoustu času na sebe – Býk znamená shovívavost, hojnost a péči o sebe. Pokud je Měsíc ve vodním živlu (Ryby, Rak, Štír), ideální jsou skvělé koupele se spoustou oleje, krystalů a květin nebo příjemné sprchy. Váhy se rády zabývají krásnými věcmi – pokud je Měsíc v tomto znamení zvěrokruhu, můžete vyzkoušet kreativní a cool make-up. Ve Štíru si můžete troufnout na temný vzhled.

Vyrobte si měsíční vodu

Je to dokonalý doplněk pro rituály krásy související s fázemi měsíce: měsíční voda. Měla by být obzvláště čistá a plná energie. Právě z tohoto důvodu se pramenitá voda stáčí pouze za úplňku. Chcete si také dopřát extra porci měsíční energie? Pak si můžete měsíční vodu snadno vyrobit sami doma. 

Při úplňku postavte sklenici nebo džbán s vodou, Měsíc je nejvíce nabitý ve své plnosti a síle. Můžete do ní vložit i krystaly a voda se pak nabije energií Měsíce. Ujistěte se, že se skutečně jedná o krystaly, které smíte vkládat. Některé nejsou vhodné pro pitnou vodu, protože jsou potažené, nebo se mohou uvolnit malé kousky. Destilovaná voda je ještě čistší, ale můžete použít i vodu z kohoutku. Svou měsíční vodu pak můžete použít k čemukoli, na co máte chuť: k pití, koupání v ní, jako osvěžující pleťovou mlhu...

Má smysl přizpůsobit svou kosmetickou rutinu měsíčnímu cyklu? 

Možná se ptáte, jestli je to všechno jen magie a jaký má smysl založit svou kosmetickou rutinu na vlivu Měsíce. Takže: Nic nelze dokázat, ale mnoho lidí vliv Měsíce pociťuje. A nemusíte vždy vše vědecky podložit, můžete si i něco nezávazně vyzkoušet. Protože: Může to být pěkný zážitek vytvářet vědomé rituály kolem měsíčního cyklu, které zaručují spoustu času sami pro sebe a všímavosti.

Zdroj: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16407788/






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat