Nejlepší korejské návyky péče o pleť

Jižní Korea, plným názvem Korejská republika, je doslova přeplněná kosmetickými salóny a lázněmi. Tamní ženy si na krásu prostě potrpí, a navíc mají svá tajemství, která pleť udržují krásnou a bezchybnou. Čím i vás mohou inspirovat?

Korejská tajemství krásy jsou jednoduchá, ale účinná. Chcete znát ty nejlepší tamní triky a tipy péče o pleť? Tady jsou!

A zase ten med!

Jako součást léků, náboženských obřadů i kosmetických přípravků. Med je zkrátka všude. Korejské ženy vědí, že tekuté zlato má čisticí schopnosti, proto jej aplikují na celé tělo, a to včetně obličeje. Zkusit můžete třeba peeling.

V misce smíchejte asi pět lžic tekutého medu, jednu lžíci hrubě mleté kávy, dvě lžíce třtinového cukru a lžíci ovesných vloček. Směs na obličej naneste krouživými pohyby a následně ji opláchněte vlažnou vodou. Med také přidávejte i do svého ranního nápoje. Pročistíte organismus a posílíte imunitu.

Kostky zmrazeného mléka

Lidé s mastnou pletí jistě ocení zmrazené syrové mléko odpočívající v misce na led. Syrové mléko je pro pleť hotový zázrak, protože ji dokonale vyživí, omladí a zregeneruje. Funguje i jako báječný čistič a zvlhčovač. Ve formě ledových kostek navíc osvěží jako nic jiného! Že nemáte čas? Osvojte si minimálně tenhle prostý návyk. Večer obličej umyjte vlažnou vodou a poté studenou. Použijte vatové kuličky namočené v růžové vodě. Výsledek: čisté póry.

Třífázové čištění

Korejci čistí, tonizují a zvlhčují pokožku téměř každý den. Pokud po ruce nemáte výše uvedené mléko, sáhněte po jogurtu nebo již zmiňované růžové vodě.

Dieta s nízkým obsahem soli

V Jižní Koreji se věří, že nadbytek soli tělu i kráse škodí, proto se tamní obyvatelé sodíku spíš vyhýbají. Pozor si dejte hlavně na trvanlivé pečivo, plísňové sýry a salámy.

Ovoce

Hrušky, ananas, pomeranč, papája, kiwi, okurka a další dobroty obsahují pečující výtažky, které omlazují a chrání pokožku v součinnosti s vitaminy. Zařaďte je na svůj jídelníček!

Spánek

Devět hodin spánku je pro korejské ženy nutností. Spát choďte ve stejnou dobu, z ložnice odstraňte vše rušivé (televizory, mobilní telefony a podobně) a nechte tělo, aby se přes noc dokonale zregenerovalo.

Obličejová jóga

Obličejová jóga redukuje výskyt vrásek a jemných linek. Jedná se o jeden z dalších korejských tipů, se kterým byste měli začít již dnes. A zároveň nikdy nechoďte spát s make-upem.

Zdroj: www.shape.com/lifestyle/beauty-style/skin-care/korean-skin-care-habits






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat