První viditelné známky stárnutí se objevují na krku

Proč krk stárne rychleji, než si myslíte? Je to dáno tím, že jeho kůže bývá mnohem tenčí a oproti obličeji nedisponuje takovým množstvím mazových žláz a kmenových buněk. Jak o něj správně pečovat?

Řekněme si zcela upřímně, že drtivá většina vašich snah v boji proti stárnutí se odehrává od brady nahoru. Nic si nevyčítejte, jde o přirozený zvyk. Koneckonců, důležitý je přece hlavně o obličej, že? Jenže co když ne? Jako první kupodivu stárne krk. Tím, že ho v kosmetické rutině zanedbáváte, se celý proces výrazně urychluje.

Důležitost péče v širším spektru

Kůže na krku je mnohem tenčí než na tváři. Má také méně mazových žláz a kmenových buněk, které podporují obnovu a regeneraci pokožky. I malý pokles kolagenu a nedostatek péče je v této oblasti hodně vidět. Mezi běžné známky stárnutí zde patří chvění kůže, tvorba hlubokých vodorovných linií a celková ochablost. Zcela zabránit tomu podle této specialistky nelze, přesto si můžete osvojit několik základních zvyklostí, které váš krk udrží v mladistvější kondici o poznání delší dobu. Co rozhodně nepodceňovat?

Když čištění, tak kompletní

Když si odstraňujete make-up a veškerá líčidla, nezapomínejte tamponkem s micelární vodou zabrousit i na krk. I tady se totiž hromadí nečistoty, kterých je třeba se zbavit. Po běžném čistění se vyplatí použít krém s retinoidy, protože tyto deriváty vitaminu A stimulují produkci kolagenu. A teď důležitá otázka – jak to máte s opalovacím krémem? Pokud ho aplikujete jen na obličej, děláte chybu. Dejte si tu „práci“ a rozetřete si ho i pod bradou a na dekoltu. Sluneční ultrafialové paprsky kvalitu pokožky mění a rozhodne ne k lepšímu.

Antioxidační sérum jako základ

Zmíněný opalovací krém chrání vaši pleť před sluncem, ale tím vyhráno zdaleka nemáte. S ochranou před škodlivými radikály, které podporují předčasné stárnutí, pomůže zase antioxidační sérum. Jeho každodenní nanášení je dobrým kosmetickým krokem, tak si jím krk pořádně promázněte.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK10041/ - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat