Sexy obočí oživí henna nebo káva

Potřebujete ztmavit obočí? Pak byste měli vědět, že mnoho barev určených konkrétně na klenby nad očima obsahuje chemikálie, kterým se možná budete chtít vyhnout. Nahraďte je kávou!

Po obarvení vlasů se prohlížíte v zrcadle a zjišťujete, že celkový vzhled poněkud kazí obočí, které by potřebovalo ztmavit. Jak a čím toho dosáhnout?

Henna

Henna na obočí je druh neoxidačního odstínu, který dočasně zabarví pokožku pod obočím i samotné chloupky obočí, čímž se dá dosáhnout plnějšího vzhledu. Henna je bez oxidantů, amoniaku i parabenů a lze ji zakoupit ve formě prášku nebo pasty. Doba, po kterou budou výsledky trvat, se točí okolo jednoho až dvou týdnů (1).

Krása henny na obočí spočívá v tom, že ji lze aplikovat doma, tedy bez profesionála. Nevýhodou je pouze čas působení, minutku si nastavte zhruba na hodinu. V mezičase stihnete poklidit nebo se podívat na epizodu svého oblíbeného seriálu (1).

Káva

Pokud hledáte rychlé řešení, jak ztmavit obočí, jedno máte ve své kuchyni. Smíchejte pár polévkových lžic velmi jemně mleté ​​kávy s malým množstvím medu nebo oleje a vytvořte pastu. Tu naneste na obočí a nechte ji působit alespoň 20 minut, aby měla dostatek času udělat svoji práci. Zatímco mnozí tuto metodu propagují jako ultra snadnou a efektivní, sluší se uvést, že získaná barva nevydrží zdaleka tak dlouho jako henna.

Ricinový olej a oční stíny

Ricinový olej se doporučuje hlavně na posílení obočí a řas – a užitečný je i při ztmavování obočí. V malé misce promíchejte několik kapek oleje s troškou očních stínů (tmavších než vaše obočí). Směs naneste na obočí pomocí vatové tyčinky a již ji neoplachujte. Pořád to není ono? Pak máte ještě jednu možnost.

Tužka na obočí

Oprašte své dovednosti s tužkou na obočí. Pokud máte světlejší obočí (hnědé až blond), použijte tužku o jeden až dva odstíny tmavší, než je vaše přirozená barva vlasů. Pohrát si samozřejmě můžete i s očními stíny. Pomocí malého šikmého štětce je aplikujte na oblasti, které potřebují upravit. Výsledek je dočasný, ale v některých případech dostačující.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3273913/, www.wikihow.com/Darken-Eyebrows - zbyte článku







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat