Složky, které hledat v opalovacích krémech pro zlatavé opálení

Pleťová mléka na opalování patří mezi nejoblíbenější a nejuniverzálnější dostupné produkty péče o pleť se širokou škálou možností. Chcete-li získat zdravé a zářivé opálení, rozhodně se zajímejte o to, zda obsahují to pravé ořechové

V pokožce se nacházejí specializované buňky zvané melanocyty, které jsou zodpovědné za určování barvy vaší kůže (její pigmentaci). Když jsou tyto buňky vystaveny ultrafialovému světlu (typ A a typ B) ze slunce, produkují a distribuují pigment melanin, jež stojí za požadovaným opáleným vzhledem. Navlhčená pokožka přitom má tendenci opalovat se lépe než ta suchá. Z tohoto důvodu ve kvalitních opalovacích produktech najdete pomocníky, jež tmavnutí pokožky nahrávají a zároveň pleť hydratují. Poznáte, co si z drogerie odnést?

Co hledat u opalovacího mléka

V ideálním případě by opalovací mléko mělo obsahovat přírodní složky získané z čistých zdrojů. Hledejte stálice, o kterých je známo, že obsahují živiny, zklidňují a pokožce neublíží. Mezi takové se řadí kokosový, avokádový a jojobový olej, výtažky z listů, jako je zelený čaj či přeslička rolní a květinové extrakty (kupříkladu levandule a heřmánek).

Pokud hledáte opalovací mléko, které vám nabídne určitou ochranu před sluncem, poohlédněte se po produktu SPF vyrobeném s oxidem zinečnatým, jež zabraňuje nezdravému spálení pleti.

Užitečné tipy, jak z opálení vytěžit maximum

Opalovací mléko používejte především na ruce, hrudník a nohy, ale vyhněte se obličeji a očím. Abyste předešli poškození pleti a vráskám, nejlépe uděláte, když budete používat hydratační krém s SPF – a všude jinde přírodní opalovací mléko.

Hydratujte pokožku před a poté, co vyjdete na slunce. Zvláštní pozornost věnujte všem oblastem na těle, které mají tendenci rychleji vysychat. Pijte dostatečné množství vody, což pomůže udržet vaši pokožku zdravější i zevnitř.

Zároveň myslete, na to, že nadměrné opalování a spálení od slunce vede k poškození DNA, volným radikálům a zvýšenému riziku rakoviny kůže. Většina odborníků se shoduje, že k nádhernému opálení a k dosažení minimální účinné dávky produkce vitaminu D potřebujete pouze 10 až 30 minut přímého slunečního záření denně.

Zdroje: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12069637/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat