Správná intimní péče v létě

Je intimní hygiena vždy stejná? Ne tak docela, protože v létě byste těmto bodům měli věnovat zvláštní pozornost.

Dlouho očekávané letní prázdniny jsou konečně tady! Abychom se zchladili, skočíme do bazénu, do moře nebo dojedeme k jezeru. A zatímco se staráme o ochranu pokožky před škodlivými účinky slunce, mnozí z nás zapomínají na nejintimnější část těla. Chlor, slaná voda a slunce ale dají v létě na intimní partii pořádně zabrat.

Abyste si léto užili bez obtíží, máme pro vás nejdůležitější tipy pro dobrou intimní hygienu.

Po plavání omyjte intimní partie vodou

Bez ohledu na to, zda jste byli v bazénu nebo v moři, po kontaktu s chlorovanou nebo slanou vodou je třeba intimní oblast opláchnout čistou vodou. Tím se zabrání tomu, aby případné zbytky chemikálií nebo soli dráždily citlivou intimní pokožku. Mimochodem, při oplachování stačí použít čistou vodu. Kromě toho nepoužívejte v intimní oblasti běžné sprchové gely nebo mýdla, protože mohou narušit hodnotu pH intimní oblasti.

Vyměňte mokré plavky

Po koupání se jen tak osušit na sluníčku? To je lákavé, ale není to ideální pro intimní oblast. Vlhkost je živnou půdou pro bakterie. Pokud se vlhkost hromadí v intimní oblasti, bakterie se mohou snadno šířit a vést k infekcím močového měchýře nebo infekcím. Zvláště když ženy bojují s infekcí močového měchýře nebo vaginální infekcí, měly by se u sebe postarat o převlečení. Intimní oblast je ale lépe chráněna i v jiných ohledech, pokud po koupání vklouznete do suchých bikin nebo plavek. Intimní oblast je mimochodem ještě vděčnější, pokud si po koupání obléknete volné oblečení. Protože pomáhá dobře větrat intimní oblast. To umožňuje rychlejší uschnutí.

Vyhněte se nadměrnému slunění

Tento tip je zvláště důležitý pro ženy, které v létě tráví hodně času na slunci a možná se chodí i koupat a opalovat nahé. Kůže v intimní oblasti je obzvláště citlivá, proto by měla být dobře chráněna před přímým slunečním zářením. Kůže v intimní oblasti se může rychle spálit, což vede nejen k bolestem, ale také k pigmentovým změnám. 

Nemyjte intimní oblast příliš často

Při 30 stupních se potí i intimní oblast. Může být lákavé mýt se několikrát denně. U intimní hygieny ale platí, že méně je více. Citlivá intimní pokožka se snadno podráždí. Pokud se intimní partie myjí jednou denně vlažnou vodou, je to zcela dostačující. Pokud nechcete používat pouze vodu, můžete použít i jemné mycí mléko, které je přizpůsobeno hodnotě pH intimní oblasti.

Ujistěte se, že je vaše intimní oblast suchá

Po plavání nebo sprchování je důležité intimní oblast důkladně osušit. Vlhkost podporuje růst bakterií a plísní, které mohou vést k infekcím. Nejlepší je použít měkký ručník a intimní oblast pečlivě osušit. Vyhněte se intenzivnímu tření, aby nedošlo k podráždění intimní oblasti.

Vyhněte se vaginálním výplachům

Zatímco vulvu je třeba čistit každý den, vaginální výplach nedoporučujeme! Protože vagina je samočisticí orgán a normálně má svou práci dobře pod kontrolou. Cervikální hlen transportuje z pochvy vše, co není dobré pro poševní flóru, a udržuje citlivý mikrobiom v rovnováze. Ostatně za to mohou především laktobacily, známé také jako bakterie mléčného kvašení. Vytvářejí kyselé prostředí pochvy a zabraňují škodlivým bakteriím získat převahu. U vaginálních výplachů je tato rovnováha vychýlena a v nejhorším případě vede k vážným infekcím.

Výběr správného spodního prádla

Vlivem horka se také více potíme v intimní oblasti. Nošení syntetického spodního prádla způsobuje hromadění vlhkosti v intimní oblasti – ideální živná půda pro škodlivé bakterie a plísně. Aby se předešlo infekcím, měly byste se zejména v létě používat prodyšné bavlněné spodní prádlo a na noc je nejlepší se spodnímu prádlu vyhýbat.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat