Boj s roztřepenými konečky můžete vyhrát

Když se vrátíte se salonu, vlasy vypadají skvěle, ale jak jde čas, opět se na koncích začnou třepit.  Už nevíte, co s nimi? Zkuste medový kondicionér či arganový olej!

Nešetrné vysoušení, tupírování či drsné kartáčování. To všechno přispívá k roztřepeným konečkům. Zde je několik návyků, které podle profesionálů tomuto nešvaru pomáhají předcházet.

Šetřete teplem

Že bez fénu nedáte ani ránu? Ještě to zvažte, vlasy nechávejte proschnout spíš na vzduchu, a pokud přece jen sáhnete po nějakém tom vysoušeči, snižte jeho teplotu. Studený vzduch je ke struktuře vlasů daleko šetrnější než ten horký. Během fénování miřte na kořínky vlasů, konečky jemně vysušte ručníkem.

Zvažte profesionální ošetření

Roztřepené konečky jsou důsledkem ztráty přirozeného keratinu ve vlasech, což je obvykle způsobeno agresivními chemikáliemi nebo nadměrným teplem a dotykem vlasů. Nechcete-li se zatěžovat domácími prostředky, nechte si vlasy párkrát do roka ošetřit v profesionálním salonu.

Kupte arganový olej

Pokud salonní ošetření není ve vašem rozpočtu, sáhněte po arganovém oleji, který zacelí vlasová vlákna po celé délce, včetně roztřepených konečků. Olej používejte po každém mytí kadeří. Voní po oříšcích či arašídech, nezanechává pocit mastnoty a velmi rychle se vstřebává. Vhodný je i gel z aloe vera, jež zastupuje funkci přírodního zvlhčovače. Díky obsahu vitaminu C, vitaminu A a vitaminu E opravuje oslabené a zničené vlasy.

Připravte kondicionér

Smíchejte dvě polévkové lžíce medu ve čtyřech šálcích teplé vody a po umytí vlasů tímto domácím kondicionérem své kadeře opláchněte. Med změkčuje a vyživuje vlasové vlákno a zároveň pečuje o pokožku hlavy i vlasové kořínky.

Zabraňte poškození sluncem a větrem

Při pobytu u vody si vlasy stáhněte dozadu, ideálně noste klobouk, zabráníte tak poškození pramenů sluncem a větrem.

Komunikujte se svým kadeřníkem

Bojujete-li s roztřepenými konečky, komunikujte se svým kadeřníkem. Nezapomeňte ho upozornit, aby vlasy příliš nezatěžoval a choďte k němu na pravidelné zastřihování každých šest až osm týdnů. To zajistí, že vlasy zůstanou zdravé a svěží a nakonec porostou.

Zdroje: www.realsimple.com, www.purplle.com






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat