Léto se blíží! Poznejte patero triků pro nohy bez křečových žil

13.05.2013 | Krása a móda

Objevují se na vašich nohou metličky nebo křečové žíly? Máte často pocit, že jsou unavené a nateklé? Stejně jako naše mysl, i tělo potřebuje oddech a správnou péči.

Chcete-li pomoci svým nohám, aby byly krásné, a ještě dlouho vám bez problémů sloužily, musíte pro ně čas od času něco udělat. Ať už mluvíme o pravidelných návštěvách pedikérky nebo například specializovaných masážích, které prokrví svaly a pokožku.

Co ale můžete udělat vy sama v pohodlí svého domova? Připravili jsme pro vás pět užitečných rad, které vám mohou být inspirací v péči o vaše nohy.

1.    Nepřibereš!

•    Každý kilogram váhy navíc zatěžuje nejen vaše klouby, ale také oběhový systém. Nadváha je navíc jednou z hlavních příčin vzniku křečových žil.

2.    Nepřehlédneš!

•    Jednou za týden byste měla své nohy zkontrolovat. Udělejte si na ně po koupeli alespoň pět minut a podívejte se, zdali se například na chodidlech neudělala kuří oka nebo puchýře. Pravidelné prohlídky pomohou odhalit také křečové žíly v jejich počátcích a vy se tak budete moci účinněji bránit.

3.    Oteklé a bolavé nohy ignorovati nebudeš!

•    Pokud se na vašich nohou už objevily první křečové žíly, metličky nebo jen cítíte, že jsou vaše nohy nateklé a unavené, můžete sáhnout po vhodném přípravku z lékárny. Priessnitz® Mazání na žíly a cévy DE LUXE je krém s unikátním inovovaným složením, díky němuž pronikají účinné složky snáz ke kapilárním cévám a žilám a příznivě tam působí na jejich pružnost, pevnost a průchodnost. Ve složení tohoto přípravku figuruje například escin získaný z plodů jírovce maďalu a flavonoidy z červených listů vinné révy. Pro podporu účinku krému je doporučováno užívat také Priessnitz® Žilní a cévní výživu v tobolkách. Výrobky řady Priessnitz® doporučují přední lázeňská zařízení.

4.    Všechna zákoutí nohy umyješ!

•    Bakterie se dostanou všude. Zejména po namáhavém dni, kdy se můžete zpotit, je podkolení jamka a prostory mezi prsty na nohou tou pravou líhní. Proto všechna tato místa při koupeli dobře vydrhněte a pak také osušte.

5.    Pohybu věnovati se budeš!

•    Pro krásné nohy je důležitý pravidelný pohyb, který rozproudí krev a protáhne svaly. Zkuste například aquaerobic nebo třeba nordic walking, který je vhodný, i když máte například problémy s klouby.

Nohy vás budou nosit až do konce života. Dopřejte jim proto péči, jakou si zaslouží a ony se vám odvděčí dlouhou službou a krásným vzhledem, který přitáhne oko každého muže!

Více můžete najít na www.priessnitzovo.cz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat