Při zkoušení nových kosmetických produktů můžete být velmi překvapeni

Nový krém se tvářil jako spása, ale ve finále z něj máte jen červenou kůži. Má to tak být? A co když se po peelingu loupete „jako blázen“, i tohle je v mezích běžného normálu?

Pleťové krémy, omlazující séra, chemické i mechanické peelingy, textilní masky, hydratační oleje, micelární vody, exfoliační zábaly…Na pultech obchodů je toho tolik! A my jakožto zvědavé ženy bychom nejraději okusily všechno. Jenže na zkoušení a testování různých přípravků může pleť reagovat všelijak. Je to v pořádku?

Případ mírného zarudnutí

Které z nás se něco takového nestalo… V drogerii si koupíme krém z reklamy a nemůžeme se dočkat, až ho zahrneme do každodenní rutiny. Jenže ouha, už po první aplikaci kůže místo slibovaného liftingového efektu zčervená, o čemž se v televizi tedy neříkalo! Co to jako má být? Žádnou paniku, bývá to normální. Tedy alespoň podle australské dermatoložky Cary McDonald. „ Mnoho složek péče o pleť stimuluje nový buněčný obrat a zasahuje do hlubších vrstev kůže, což vede k mírnému zarudnutí a lehkému podráždění,“ objasňuje tato specialistka. Skutečný problém prý nastává až tehdy, kdy se tato nepříjemnost ani po několika dnech aplikace nelepší, a ke všemu se objeví silné svědění a pálení. V tomto případě daný produkt raději přestaňte používat, protože vaší pokožce ani trochu nesedí.

Pomoc, vždyť já se loupu!

Jen tam, kde je pořádně uklizeno, může být hezky. A platí to i pro pleť, ze které se pomocí peelingů  vehementně snažíme odstraňovat odumřelé kožní buňky, jež mladistvému vzhledu poněkud překáží. Jenže co když se tento dobrý úmysl vymkne kontrole a odlupování bývá intenzivnější, než bylo v plánu? Stane se. „Pokud přípravek obsahuje retinol, opravdu může způsobit hodně rychlý obrat povrchových epidermálních buněk, což může vést k většímu odlupování,“ uklidňuje pro změnu australská dermatoložka Anita Patel. Dle jejího názoru se to za pár hodin srovná – a jestli ne, víte, co máte dělat. S tímto peelingem si dejte oraz, kůži nechte týden či dva odpočívat a pak zkuste jiný.

Zdroj: www.houseofwellness.com.au/beauty/face-and-body/skincare-red-flag - celý článek






Celkem 1 komentářů

Xxx
13.09.2023

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat